Capatect System Carbon: duurzaam en hoge impactweerstand

Een gevelisolatiesysteem dat tegen veel impact kan en daarbovenop ook nog eens duurzaam is? Dan heb je het over het Capatect System Carbon!

Schoolgebouwen worden vaak blootgesteld aan intensief gebruik en mogelijke beschadigingen. Capatect System Carbon van Caparol biedt niet alleen bescherming, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van de constructie. Hierdoor gaat het gebouw jarenlang mee zonder aan kwaliteit in te boeten.

Wat maakt dit systeem uniek?

  • De cementvrije en carbonvezel versterkte wapeningslaag zorgt voor een uitzonderlijk sterke en slagvaste gevelbekleding.
  • Ondanks een geringe laagdikte biedt het een elastisch en scheurbestendige gevelafwerking.
  • Dankzij de veelzijdigheid van dit systeem zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden. Je kan kiezen voor donkere kleuren (met een helderheidsniveau tot 10), een gladpleister of de Meldorfer-steenstrips.

Niet alleen sterk, maar ook duurzaam

EPS als isolatiemateriaal vraagt weinig energie bij productie en biedt blijvende uitstekende thermische prestaties. Daarbij is een ETICS ook eens heel duurzaam. Het gaat minstens 40 jaar mee! Zoals vermeld hierboven, kunnen we voor de gevelafwerking kiezen voor o.a. de Meldorfer-steenstrips. Deze hebben een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk dan traditionele gebakken steenstrips en worden bovendien ook sneller geplaatst!

Succesvolle referentieprojecten

Ondertussen bewees Capatect System Carbon zijn waarde al in diverse projecten, waaronder Porta Cité Maasmechelen, Victoria site Oostende, WZC Welvaart Kapellen, en 'In de stad' Mechelen. Deze projecten tonen aan dat het systeem niet alleen effectief is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en functioneel in verschillende soorten gebouwen.

Caparol mocht tijdens 5 verschillende Archilunches bij DENC-STUDIO, Architects in Motion, archipelago en BINST ARCHITECTS uitleg geven over de Capatect System Carbon. Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijk gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: Caparol
Deel dit artikel:
Onze partners