Carpentier wint allereerste VLAIO Award voor economische impact

Carpentier, een vooraanstaand bedrijf in de houtindustrie, heeft de prestigieuze VLAIO Award voor economische impact gewonnen. Deze prijs werd toegekend tijdens het stadsfestival FTI and& in Leuven op dinsdag 19 maart 2024. Carpentier wist de award binnen te halen, waarbij ze de andere genomineerden GioLizard en OTIV achter zich lieten.

VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen) was onder de indruk van Carpentier's vermogen om de spelregels in een traditionele markt te veranderen. Het bedrijf heeft een innovatieve productielijn voor houtbouw ontwikkeld die volledig gedigitaliseerd is en aangestuurd wordt door een app. Deze vooruitstrevende benadering heeft Carpentier in staat gesteld om efficiƫnter en duurzamer te werken, wat resulteerde in significante economische impact.

Trots op het team en innovatie

Het winnen van de allereerste VLAIO Award voor economische impact is een enorme prestatie en een kroon op het werk van het hele team van Carpentier. Het bedrijf is bijzonder trots op deze erkenning. In een onderstaande video geeft een van de zaakvoerders, Kristof Carpentier, tekst en uitleg bij de innovaties van de laatste jaren.

Bron: Carpentier
Deel dit artikel:
Onze partners