Casimir lanceert 6 nieuwe houten meubels

Vorige maand presenteerde Casimir trots 6 nieuwe meubels tijdens Collectible Brussels, een beurs voor 21ste-eeuws design in beperkte of unieke oplages. Net zoals alle meubels van Casimir zijn ook deze uit hout geconstrueerd.

Plank5

Casimir vertrekt opnieuw vanuit een basiselement: een plank zuiver eikenhout. Plank5 maakt deel uit van de reeds bestaande familie planken, waaronder Plank 1, 2 en 3. De nieuwe Plank5 bestaat uit vijf gestapelde planken die samen een lage tafel vormen.

Console3

Console3 is, net als alle meubels van Casimir, gemaakt van massief hout en lijm. Het meubel is gevormd uit een dubbele plank. De 3 “statieven” waarop hij rust lopen visueel door de onderste plank. De poten van het meubel zijn draaibaar en de verlengstukken kunnen tegelijkertijd mee draaien.

Cross4

Het kruis is een geladen symbool en onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Het werd vaak boven de deur geplaatst om bezoekers te laten zien dat ze welkom zijn en worden beschermd. De Cross 4 kan je als een soort van welkomsbord naast of nabij een ingang plaatsen.

CabinetRack2

CabinetRack2 toont wat je kan doen met een standaard kast. De kast zonder deuren is diagonaal in twee gelijke stukken gezaagd. Vervolgens heeft Casimir beide delen aan elkaar gelijmd tot een rek en een kamerscherm.

Mirror3

Mirror3 is gericht op het beperken van het zicht van een spiegel. Een klassieke spiegel geeft altijd een volledige reflectie van de ruimte. Met Mirror3 wordt die reflectie beperkt tot één gezichtspunt in de ruimte.

Arch

Het blad van deze ovaalvormige bijzettafel is gezaagd uit een groter rechthoekig tablet. De resten ervan zijn gebruikt om de trosvormige poten te vervaardigen. Beiden kruisen elkaar onder de ovale top en vormen een klein gewelf.

Deel dit artikel:
Onze partners