Circulair, sneller en efficiënter bouwen met Facadeclick

De bouwsector is per definitie een conservatieve sector. Als we echter de evoluties bekijken in de geveleconomie zien we dat er vroeger met mortel werd gewerkt doch nu steeds meer en meer met lijm. Gevels die vroeger gevoegd werden worden nu voegloos afgewerkt.  Een mooie, strakke gevel met baksteen is immers de droom van iedereen die bezig is met nieuwbouw of renovatie. Meer en meer bouwers zwichten voor het esthetische karakter van de voegloze gevel.

Daarnaast komt er meer en meer focus om circulair te bouwen, een gesloten kringloop zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen en altijd maar groeiende afvalbergen. Wat dat precies betekent? Gebouwen op zo’n manier bouwen dat we bij de afbraak zoveel mogelijk producten, materialen en grondstoffen kunnen recupereren in hun meest hoogwaardige vorm. Bakstenen hergebruiken om er een nieuw huis mee te bouwen, in plaats van ze te verbrijzelen tot grind.

Facadeclick speelt in op de trends van voegloze estethisch perfecte gevels door het gebruik van een revolutionair verbindingsstuk in HDPE om de gevelstenen in een gevel aan elkaar te klikken ipv mortel of lijm te gebruiken. Dankzij de specifieke gevelstenen en de inserts bouwt men een gevelmuur alsof men een LEGO-muur aan het bouwen is, zonder water, mortel of lijm. Zodoende kan de muur ook perfect terug gedemonteerd worden.

 

Voordelen

Facadeclick verenigt het esthetische karakter van een strakke, voegloze gevel met een duurzaam en esthetisch alternatief voor de gelijmde gevel of gevel met dunbedmortel. Door de inserts op elkaar te klikken en er een steen over te leggen, kan er enorm snel en efficiënt worden gewerkt. Na enige verworven ervaring en handigheid met Facadeclick kunnen er rendementen van maar liefst 3 m² per manuur worden gehaald.

Door de eenvoud van het systeem, heeft men bovendien geen specifieke technieken of kwalificaties nodig om met Facadeclick te werken. Iedereen kan klikken. Facadeclick is een droog (klik-) systeem zonder lijm of mortel zodat er weersonafhankelijk kan gewerkt worden. Tot slot is er geen risico op ontsierende uitbloeiingen in de bakstenen gevel gezien er geen mortel of lijm wordt gebruikt.

Deel dit artikel:
Onze partners