COBEFA verduurzaamt NOA Outdoor Living met Deer Organic waterdoorlatende grasdallen

De outdoor belevingsruimte van NOA is dé plek om je als architect, ontwerper of aanlegger te laten inspireren. In de talrijke binnenruimtes en het park presenteren meer dan 30 high-end merken het beste van wat ze in huis hebben op vlak van outdoor meubilair, wellness, buitenkeukens, zwembaden, tuinverlichting, tuindecoratie en een brede waaier aan accessoires. COBEFA toont er zijn Deer Organic-reeks: waterdoorlatende grasdallen met organische vormen met invulling van grassen, kruiden of siergrind. Dankzij de Deer-grasdallen vestigen COBEFA en NOA Outdoor Living zo de aandacht op belangrijke aandachtspunten: ontharding en waterdoorlaatbaarheid.

Sinds kort zijn de Deer Organic-grasdallen te bewonderen in de outdoor belevingsruimte van NOA, een initiatief van Renson. Producten worden er niet afzonderlijk gepresenteerd, maar zijn geïntegreerd in sfeervolle tuinconcepten gaande van een stadstuintje tot een weidse parktuin of van een zwembad tot een buitenkantoor. Een actueel item bij landschapsarchitectuur en omgevingsaanleg is ontharding, om zo de waterdoorlaatbaarheid van de ondergrond te optimaliseren. Vanuit die optiek vormen de organisch vormgegeven Deer-grasdallen een ecologisch verantwoorde aanvulling van het NOA-concept.

Upgrade naar hoogstaander niveau

De grasdallen van gewapend beton vormen de basis voor de Plaza in het park van NOA Outdoor Living. Dankzij de organische vormen creëert het project een harmonieuze eenheid in het park. “Voorheen bestond deze Plaza uit grind dat geen hoogwaardige toevoeging bood aan het inspiratiepark”, klinkt het bij COBEFA. “Dankzij de herinrichting met onze organische grasdallen in de uitvoeringen Full Tile en Straight heeft het park een upgrade gekregen naar een hoogstaander niveau.”

Brutalistisch uiterlijk

De grasdallen zijn makkelijk bewandelbaar en geschikt voor incidenteel zwaar verkeer. Door hun ruwe structuur dragen ze bij aan een brutalistisch uiterlijk. Voor NOA Outdoor Living werden grijze grasdallen gebruikt, maar ze zijn ook beschikbaar in het groen, antraciet en terracotta.

Eenvoudige plaatsing

Dankzij een puzzelsysteem laten de organische grasdallen zich eenvoudig aan elkaar koppelen om zo een natuurlijk pad te vormen. Dit systeem vergemakkelijkt ook de plaatsing voor aannemers. “Voor de plaatsing van onze betondallen bieden wij een op maat ontworpen klem aan die klanten kunnen huren of kopen. Dankzij het hefboomsysteem is de plaatsing eenvoudig en kan de dal met behulp van een heftruck nauwkeurig op de juiste plek worden gelegd.”

Ontharding en waterdoorlaatbaarheid

In tegenstelling tot ter plaatse gestort beton heeft de organisch vormgegeven tegel openingen die het water gemakkelijk in de ondergrond laten doordringen. “Omdat waterdoorlaatbaarheid en ontharding belangrijke onderwerpen zijn, willen wij als betonproducent ook ons steentje bijdragen. Het was voor ons een logische stap om ons productassortiment uit te breiden en zo onze sector op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen”, aldus de fabrikant.

“Met onze architecturale grasdallen uit gewapend beton willen we de balans tussen mens, natuur en water in stedelijke omgevingen herstellen. Onze constructies combineren compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid en vormen zo een duurzame oplossing voor publieke ruimtes die de eigenschappen van verharding met natuur moeten combineren.”

Internationale erkenning

Met het vernieuwende product loopt COBEFA ook internationaal in de kijker. Het ontving de prestigieuze Red Dot Design Award 2024 voor Organic. “De bekroning onderstreept de sterke vormgeving van het product”, besluit de fabrikant.

Deel dit artikel:
Onze partners