Cobra Studios lanceert eerste meubelcollectie

De jonge Brusselse ontwerpstudio Cobra Studios brengt haar eerste meubelcollectie op de markt. Onder de naam Solids creëerden oprichters Kenny Decommer en Hugues Delaunay een reeks tafels geïnspireerd op de klassieke Romeinse architectuur. Een lamp gebaseerd op postmodernistische vormen vervolledigt het assortiment.

De eet-, salon- en bijzettafels uit de collectie bestaan uit geometrische vormen die met elkaar verbonden worden om nieuwe volumes te creëren. De tafelpoten bestaan uit glimmend epoxyhars in verschillende heldere kleuren en zijn op zo’n manier aanwezig dat ze de dunne, zachte tafelbladen lijken te doorprikken en als Romeinse zuilen ondersteunen. Het contrast tussen de poten en het blad wordt nog eens extra benadrukt door de matte afwerking van het tafelblad uit geschuurd acrylaat waardoor een poederig effect ontstaat.

Voor de enige lamp in het assortiment combineerde Cobra Studios stalen tubes met een glazen lampenkap in getexturiseerd glas. Wanneer het licht uit is, weerspiegelt de lamp zijn omgeving. Gaat het licht aan, dan ontstaat er een jaren tachtig - effect met een moderne touch.

Postmodernistische esthetiek

Architect Kenny Decommer en scenographic designer Hugues Delaunay proberen met Cobra Studios een tegenwicht te vormen tegen de huidige meubel- en designscène. Daarvoor vertrekken ze steeds vanuit een postmoderne esthetiek en laten geometrische vormen met elkaar in confrontatie gaan om zo nieuwe volumes te creëren. Bij de creatie van hun sculpturale meubelen spelen ze met kleuren, materialen, vormen en volume.

Deel dit artikel:
Onze partners