Comfort voor de feestdagen: de laatste nieuwe trends in stoelen en tafels

De feestdagen staan elk jaar garant voor lange, aangename diners en bezoeken. Dat doe je natuurlijk maar beter op comfortabele stoelen. King George lijst daarom de mooiste tafels en stoelen op volgens de laatste trends.Wederom heeft King George zijn nieuwe collectie samengesteld uit internationale meubels. De nieuwe aanwinsten zijn in te delen in vier kleurenthema’s: zwart, hout, goud, en beton. MDF Italia, Hülsta, en Fest Amsterdam ontwierpen de fraaie designmeubelen.

Tijdloos zwart

Zwarte meubels zijn weer helemaal in. Zowel meubels met zwarte accenten als volledig zwarte meubels vinden snel hun weg terug naar de huiskamer vanwege de moderne, minimalistische trends. Uiteraard speelt King George daar netjes op in met een waaier aan zwarte meubels.

D26

Zwart en leer zijn goede vrienden, ook als het gaat om interieur. De D26 van Hülsta is een modern ogende stoel vervaardigd uit kwalitatief zwart leer. De luxeversie van de D26 is verkrijgbaar met twee rugleuninghoogtes en met of zonder armleuningen.

Myato S en Myato L

De Myato S en L zijn twee schattige, complementaire bijzettafeltjes van Fest Amsterdam. Beide zijn gemaakt van essenhout en zijn elkaars spiegelbeeld: de ene heeft zwarte pootjes, de andere een zwart blad. Myato S en Myato L zijn klein, rond en hebben drie pootjes.

BuzziSpace Rocker

The Rocker, een schommelstoel met karakter, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1948 door Ernest Race en is ondertussen uitgegroeid tot een waar collector’s item. De robuuste lijnen en het zwarte stalen frame doen de naam eer aan: deze stoel rockt.

BuzziPicnic

Alain Gilles ontwierp de multifunctionele Buzzipicnic. Werken? Check. Meeting? Check. Lunchen? Check. Deze veelzijdige tafel is verkrijgbaar in verschillende variaties: om zittend of staand te werken, alleen of met velen.

Flow Chair

De Flow Chair van MDF Italia is een uitgebreide stoelenfamilie die topdesign met zitcomfort combineert. De ontwerpen zijn namelijk verkrijgbaar met wieltjes, houten of stalen pootjes, gestoffeerde binnenkant, witte of zwarte kuip, met of zonder armleuning ... Voor ieder wat wils, dus.

Tense

Tense van MDF Italia bestaat in maar liefst 23 maten. De matzwarte tafel is een vederlicht ontwerp van niet meer dan 35 mm dik, en heeft lengtes van 150 cm tot een ellenlange 400 cm. Ook de breedte moet niet onderdoen: die varieert van 90 cm tot zelfs 150 cm.

 

Natuurlijke houtskleuren

Voor zij die meer in contact willen staan met de natuur heeft King George ook de Solid Woodcollectie. Als tegenbeweging tegen de opkomst van futuristische materialen willen we graag zien waar de producten in ons huis vandaan komen. In deze gevallen kunnen we kiezen voor hout, leer, kurk en rotan.

Ray

Het simplistische design van de Ray vindt duidelijk zijn roots in Scandinavië. Een bamboeblad met een metalen onderstel. Comfortabel, design, betaalbaar. What you see is what you get.

ET2000

Zij die vaak en veel bezoek hebben een flexibele oplossing nodig. De uittrekbare ET2000 kun je –inclusief poten – uitschuiven tot 344 cm. Het massieve hout met zichtbare nerftekening past in elk interieur.

 

Gold is forever

Okergoud is bezig aan een opmars. De warme kleur kleur combineert netjes met groen- en blauwnuances. Een warme tint met een glamoureus kantje.

S18

Hülsta gebruikt voor de mosterdgele S18 enkel geregenereerd leer, wat wil zeggen dat het leer van de stoel volledig gemaakt is uit leerresten. Een charmante manier om bewust met materialen om te gaan en toch zacht te zitten.

Cha Cha

De Cha Cha van Fest Amsterdam ziet er vrolijk en speels uit. Bovendien nodigt het goudgele ronde kuipje je uit om je te nestelen in het zitje.

BuzziVirgule

Een samenwerking van BuzziSpace met het Franse Studio FanFan resulteerde in verschillende designstukken, waaronder de BuzziVirgule: een mosterdgele modulaire tafel die je naar wens uitbouwt.

Monday Mustard

Met de Monday Mustard is Fest Amsterdam erin geslaagd om comfort met design te combineren. De stoel heeft een stoere en energieke uitstraling.

 

Robuuste looks met beton

Voor een meer simpel, minimalistisch, industrieel ontwerpen kijk je best naar de Robuust Betoncollectie. Moderne looks met ruwe materialen.

Rock Table

Deze tafel staat als een huis. De poot van naturel of antracietkleurig beton vormt een rauwe en stevige basis voor het strakke ronde blad in wit of zwart. De unieke, organische vormgeving werkt rustgevend, maar vormt tegelijk ook een aandachtstrekker in huis.

CT180

Waan je in een New Yorkse loft door de combinatie van eikenhout en beton. De ruime, lage salontafel van Hülsta combineert deze twee materialen en komt helemaal tot zijn recht in een stoer industrieel interieur.

Deel dit artikel:
Onze partners