Cool Roof lichtgekleurde dakbedekking: esthetisch en beter voor het klimaat

Lichte kleuren weerkaatsen meer zonlicht dan donkere kleuren, dat geldt ook voor daken. Zo is de reflectiewaarde van zwart praktisch nul, terwijl die van wit bijna 100 is. Alle andere kleuren vallen tussen deze twee uitersten. Met Cool Roof, de lichtgekleurde dakbedekking van Soprema, verbeteren de energie- en milieuprestaties van een gebouw of een stedelijke omgeving omdat deze de impact van zonlicht minimaliseert. Cool Roof-daken worden daarom ook wel ‘koeldaken’ genoemd.

Cool Roof-producten brengen verschillende voordelen met zich mee, zowel voor het gebouw zelf als voor de omgeving. Kiezen voor Cool Roof betekent:

  • vermindering van het hitte-eilandeffect — een gebouw met Cool Roof dakbedekking heeft 50% minder impact op de opwarming van steden;
  • een daling van de binnentemperatuur tot wel 3 °C,
  • een lagere uitstoot van broeikasgassen, doordat koelinstallaties tot 20% minder energie moeten verbruiken;
  • een belangrijke kostenvermindering van de koelinstallaties;
  • hogere levensduur van de dakbedekking door de lagere oppervlaktetemperaturen;
  • lagere thermische belasting van de installaties op het dak.

Bovendien zijn alle Cool Roof-producten van Soprema voorzien van een productgarantie van 10 jaar.

Van koeldak tot optimaal energiedak

Steden gaan meer en meer opwarmen. Koeldaken zijn een perfecte manier om de temperatuur in de stad terug te dringen, maar ook om binnenshuis een aangenamer klimaat te creëren én om minder energie te verbruiken.

Wist u trouwens dat witte dakbedekking het rendement van uw zonnepanelen optimaliseert? De experts van Soprema bekijken graag samen met de klant de mogelijkheden om zonnepanelen op een Cool Roof te plaatsen, en zo van een koeldak een optimaal energiedak te maken.

Soprema, innovatief in duurzaamheid

Als ecologisch verantwoorde onderneming positioneert Soprema zich als een belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid, en zo ook op het gebied van Cool Roof.

Bovendien is de fabrikant lid van de Cool Roof Rating Council: een organisatie opgericht in 1998 om betrouwbare en accurate methodes te ontwikkelen om de SRI (Solar Reflectance Index) van producten te meten en te labelen.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners