Spuitkurk is een vrij nieuw product. Het goedje is duurzaam, geluiddempend, ecologisch verantwoord, en energiebesparend. Bovendien heeft spuitkurk ook een unieke look. CorkSol is het eerste Belgische bedrijf dat spuitkurk aanbiedt en installeert.
Flinke opmars
Spuitkurk is op dit moment al bekend over de hele wereld. Het Opglabbeekse CorkSol introduceert de nieuwe technologie nu ook op de Belgische markt. Om spuitkurk optimaal te laten renderen is een vakkundige aanpak nodig – en ook daar hoopt CorkSol op in te spelen. Het materiaal wordt met een handpistool gespoten door mensen die intern een opleiding gevolgd hebben. CorkSol is de exclusieve verdeler van Corkwall en Vipeq F09. Dat zijn de soorten spuitkurk waar de wereldwijde marktleiders ook mee aan de slag gaan.
Mag het iets grover zijn?
CorkSol biedt de stof aan in verschillende korreldiktes. De fijnste korrel van 1mm mikt vooral op interieurprojecten. Voor gevels en daken is de standaardkorrel van 2mm aangeraden. De iets grovere 3mm-korrel kan toegepast worden in de industriebouw of voor akoestische isolatie. Het materiaal is beschikbaar in meer dan 25 kleuren en kost rond de 50 à 55 euro per vierkante meter, afhankelijk van de regio waarin het project zich bevindt. .
Isolatie
Spuitkurk brengt volgens medezaakvoerster Debby Kapleta heel wat voordelen met zich mee in vergelijking met siliconepleister: het is niet enkel thermisch isolerend, maar ook waterafstotend en brandvertragend. Die brandwerendheid toont CorkSol aan met een heet strijkijzer bekleed met spuitkurk, waarop je gewoon je hand kan leggen. Spuitkurk kan ook gebruikt worden om koudebruggen in te pakken en condensatieproblemen te vermijden.