Creativiteit en circulariteit troef dankzij Rockvent Extra New

Ongebreidelde ontwerpvrijheid koppelen aan hoogwaardige technische prestaties en waardevolle troeven op het vlak van duurzaamheid en circulariteit: het is een huzarenstukje. Met Rockvent Extra New introduceerde ROCKWOOL onlangs een innovatieve rotswolisolatieplaat voor geventileerde gevels die al deze kwaliteiten verenigt. Bovendien is dit nieuwe paradepaardje in het Rockvent-gamma ook een gamechanger voor aannemers en bouwheren, met dank aan een maximale open standtijd van maar liefst drie maanden.

Architecten zijn voortdurend op zoek naar innovatieve bouwmaterialen waarmee ze niet alleen aan alle technische eisen kunnen voldoen, maar ook hun creatieve grenzen kunnen verleggen. Rockvent Extra New biedt hen in dit opzicht het beste van beide werelden. Deze extra stevige, waterafstotende isolatieplaat combineert de uitstekende thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen van ROCKWOOL-isolatie met een hoogwaardige esthetiek en een quasi oneindige ontwerpvrijheid.

“Dankzij hun lage lambdawaarde (0,032 W/m.K) lenen Rockvent Extra New-platen zich perfect tot een slanke gevelopbouw. Daarnaast zijn ze ondanks hun stevigheid en densiteit (65 kg/m³) meer dan voldoende flexibel, en dus perfect compatibel met ronde of andere complexe architectonische vormen en texturen. Bovendien kunnen Rockvent Extra New-platen gecombineerd worden met een ruime verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen zoals Rockpanel- of andere decoratieve gevelplaten, hout, aluminium, tegels of leien”, vertelt Rik Puttemans, Sales Manager GBI Belgium bij ROCKWOOL Sales Benelux.

Duurzaamheid en circulariteit

Een andere belangrijke overweging bij de keuze van een geschikt gevelisolatiesysteem is de milieu-impact. Ook in dit opzicht scoort Rockvent Extra New bijzonder goed. De rotswolplaten worden gemaakt van basalt, een van de meest voorkomende natuurlijke grondstoffen, en kunnen keer op keer gerecycleerd worden met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. “Recyclage zit vervat in het ROCKWOOL-DNA”, benadrukt Rik Puttemans. “In alle platen die we leveren op werven in de Benelux zit tot 50% gerecycleerde rotswol. We hebben bovendien Rockcycle: onze recycling service om gebruikte rotswolproducten, die anders verloren zou gaan als bouwafval, terug te nemen. We zetten al ongeveer dertig jaar in op recyclage, dus voor ons is dat geen nieuwigheid in het kader van de circulaire transitie, maar al jarenlang een alledaagse standaard.”

Over die circulaire transitie gesproken: naast recyclage biedt Rockvent Extra New nog een tweede belangrijke troef. “Mits mechanische bevestiging zijn de platen perfect geschikt voor hergebruik, aangezien ze veerkrachtig zijn”, legt Rik Puttemans uit. “Dit alles komt nog eens boven op de intrinsieke duurzaamheid van de Rockvent Extra New-platen, die net als alle andere ROCKWOOL-isolatieproducten een erg lange levensduur hebben, dimensiestabiel zijn en ongevoelig zijn voor veroudering. Ook 75 jaar na datum behouden ze hun uitzonderlijke kwaliteiten.”

Lange open standtijd

Niet enkel creatieve architecten hebben baat bij Rockvent Extra New, ook bouwheren en aannemers plukken er de vruchten van. Vooral in complexe bouwprojecten waar timing en logistiek cruciale aandachtspunten zijn, maakt deze dense waterafstotende rotswolisolatieplaat het verschil met een maximale open standtijd van maar liefst drie maanden voor gebouwen tot 100 meter hoog.

“Die lange open standtijd is een van dé speerpunten van Rockvent Extra New”, geeft Rik Puttemans aan. “Dat de isolatieplaten gegarandeerd drie maanden bestand zijn tegen zon, regen, en alle andere mogelijke weersomstandigheden en omgevingsinvloeden is een geweldig voordeel voor aannemers, die hierdoor veel meer flexibiliteit genieten in de uitvoeringsfase. Rockvent Extra New biedt hen veel meer speelruimte qua planning en zorgt bijgevolg ook voor extra gemoedsrust bij de bouwheer.”

Bron: Rockwool
Deel dit artikel:
Onze partners