Creëer een duurzame industriële look met Dekton Industrial

Cosentino produceert het compacte oppervlak Dekton. De designs van Dekton schenken aandacht aan industriële schoonheid met de serie Dekton Industrial. Deze serie krijgt er naast de kleur Trilium nu drie kleuren bij.

In 2016 ontving Trilium de prestigieuze German Design Award. Trilium is gebaseerd op vulkanisch gesteente met diepzwarte en grijze tinten. De nieuwe kleur Radium baseert zich op een geoxideerde stalen plaat, wat zorgt voor een uitstraling van bruine en oranje kleurschakeringen met blauw- en groentinten.

De derde kleur die nu beschikbaar is, Nilium, vertrekt vanuit staal met een mix van witte en zilvergrijze schakeringen en toont zo de kleuren die verschijnen aan het begin van het oxidatieproces. Tot slot komt de kleur Orix er nog bij. Een robuuste look van een stuk cement die grijs, blauw en groen combineert.

Dankzij een matglanzende afwerking komt het uitgesproken karakter van de designs beter uit. Afhankelijk van de lichtinval zie je de verschillende kleuren van de materialen.

 

Duurzaamheid

Cosentino heeft een duurzaamheidsbeleid waarmee het volop inzet op een ecologisch verantwoord productieproces. Het bedrijf probeert afval te beperken door met een efficiënt productieproces zero waste te bereiken. Radium en Trilium worden daarom ook geproduceerd met 80% gerecycleerde materialen.

Bron: Cosentino
Deel dit artikel:
Onze partners