Creneau International richt de hoogste champagne- en wijnbar in Hasselt in

Hasselt is een unieke locatie rijker: een 70 meter hoog terras met prachtig panoramisch zicht. In januari opende het hotel Radisson Blu een wijn- en champagnebar op de 19de verdieping van de Twee Torens op het Torenplein. Creneau International werkte het interieur uit en liet zich daarvoor inspireren door ‘Hasaluth’.
Hasselt is een unieke locatie rijker: een 70 meter hoog terras met prachtig panoramisch zicht.  In januari opende het hotel Radisson Blu een wijn- en champagnebar op de 19de verdieping van de Twee Torens op het Torenplein.  Creneau International werkte het interieur uit en liet zich daarvoor inspireren door ‘Hasaluth’.


De Hasseltse skyline staat bekend om zijn twee torens, zichtbaar vanuit de verschillende invalswegen naar het stadscentrum.  In één van beide torens is het Radisson Blu gehuisvest, bekend om zijn lifestylehotels met eigentijdse architectuur en interieurdesign.  Voor de inrichting van de Sky Lounge op de 19de verdieping werden de ‘atmosphere architects’ van Creneau International ingeschakeld.  De 17de en 18de verdieping van het hotel, die eveneens een complete omvorming ondergingen, werden half september al in gebruik genomen.

Voor het ontwerp van de Sky High dook Creneau International de geschiedenis in.  De naam Hasselt is afgeleid van ‘Hasaluth’, wat hazelarenbos betekent.  De ontwerpers vertrokken vanuit het idee dat het TT-center de grootste boom is in het Hazelarenbos, Hasselt dus, en plantten een grote stam op de 17de verdieping.  De boom groeit door tot de 19de verdieping, waar de takken van de kruin zichtbaar over het plafond lopen.  Rond deze gestileerde stam kunnen gasten rondwandelen en genieten van het panorama.  De buitenterrassen zijn met 2 meter hoog glas beveiligd.



Het design refereert tot in detail aan de natuur.  Zo werd de boomstam bekleed met een schors van vinylbehang met een verticale textuur.  Het vast tapijt doet denken aan de typische structuur van mos rond een boom.  En de takken, vertrekkend vanuit de centrale stam, lopen elk in hun eigen richting naar het raam.  Praktisch: de takken verbergen ook technieken als LED-verlichting of sprinkler.

Het hoogste terras van Limburg is wekelijks toegankelijk van donderdag tot zondag.



Creneau International

Creneau International is een internationaal georiënteerd designbureau dat zijn thuisbasis in Hasselt heeft, maar ook vertegenwoordigd is in Dubai, Praag, Kiev en Sydney.  Hun actieterrein is erg breed: van designconcepten over interieurinrichting en merkbeleving tot grafisch werk.  Ze hebben dan ook al een uitgebreide portfolio opgebouwd, die te bekijken is op hun website.
Deel dit artikel:
Onze partners