Dakterras van Zoontjes laat bewoners genieten op higher grounds van Fierensblokken Antwerpen

De bekende en bijna 90-jarige Fierensblokken in Antwerpen stond op de nominatie voor sloop. Het vervallen en verwaarloosde complex stond al een tijdje leeg. AG Vespa besloot om een stokje voor de sloop te steken, en stelde een plan op voor restauratie, renovatie, uitbreiding en vernieuwing. Om groene dakterrassen aan te leggen schakelde de vastgoedbeheerder de hulp van Zoontjens in.

Complete transformatie

Vastgoedbeheerder AG Vespa besloot het complex te transformeren tot een modern en comfortabel woongebouw. Architecten Molenaar & Co en Happel Cornelisse Verhoeven maakten hiervoor het winnende plan. ACH Bouw voerde de bouwwerkzaamheden uit. De Fierensblokken in Antwerpen werden verbouwd tot 117 grotere appartementen, 4 winkels en diverse collectieve voorzieningen waaronder een wasruimte, multifunctionele zaal, ondergrondse fietsenstalling en daktuinen met terrassen.

Multifunctionele daken

Op het dak creëerde het ontwerpteam een mooie combinatie van terrassen met groen. Driekwart van het dakoppervlak kreeg een afwerking als groendak, waarvan een deel een intensief groendak bovenop een retentiesysteem voor waterbuffering is. De overige daken kregen een bestemming als dakterrassen. Er is gewerkt met open pergola's tussen de trapvolumes en een gangpad aan de buitenrand van het dak. Deze multifunctionele invulling levert een belangrijke bijdrage aan het netwerk van groene stapstenen in de wijk. Iets waar Antwerpen actief op inzet in functie van een klimaatrobuuste stad.

Genieten op higher grounds

Om de dakterrassen aan te leggen koos het ontwerpteam voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. Met het bijhorende fixplate lock systeem zijn de eigenaren en bewoners verzekerd van een stabiel dakterras, ook op deze hoogte. Zoontjens werkte hier in het formaat 90×45 in de kleur Brave Grey. Samen met het groen zijn het heerlijke plekken om te vertoeven en te genieten van het uitzicht.

Bron: Zoontjens
Deel dit artikel:
Onze partners