De Ganzenpaskruk: 4 meubels in 1

Ontwerpster Ann Pauwelijn pleit om te consuminderen. Met ‘De Ganzenpaskruk’ geeft ze zelf het goede voorbeeld. Het object doet dienst als kruk en trapje, maar is ook omvormbaar tot een bank en tafel.

Ann Pauwelijn ontwierp ‘De Ganzenpaskruk’ met het oog op “consuminderen”. Dat neologisme houdt in dat we als maatschappij proberen minder te verbruiken. Het belangrijkste aspect aan het object is dan ook zijn multifuncionaliteit en duurzame karakter.

Van kruk tot tafel

‘De Ganzenpaskruk’ bestaat uit vier onderdelen. Daardoor is het zowel een kruk als een trapje. Wanneer de linkse en rechtse versie samensmelten, bekom je een bank. Een paar twee linkse of twee rechtse krukken zijn samen moduleerbaar tot een lage tafel.

Berken multiplex

Bovendien is ‘De Ganzenpaskruk’ vervaardigd uit berken multiplex. Ondanks dat de grondstof ook de minder goede delen van de boom bevat, vertoont het veel minder slijtage dan massief hout. Op die manier doelt de materiaalkeuze op een lange levensduur. “Producten van hoge kwaliteit die meerdere functies vervullen, passen binnen het alomtegenwoordige idee van consuminderen”, besluit designer Ann Pauwelijn. “De Ganzenpaskruk is een object geworden dat met louter vier componenten door zijn vormentaal, het gebruik van eeuwenoude principes en degelijke materiaalkeuze sterk blijft en zelfs mooier wordt met de jaren.”

De Ganzenpaskruk heeft een zithoogte van 46 cm. Het voorwerp is 40 cm breed en 35 cm diep. De kruk is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen: ‘Naturel’, ‘Jaspergroen’, ‘Resedagroen’ en ‘Nachtzwart’.

Deel dit artikel:
Onze partners