De Haan schittert: duurzame ledverlichting langs de zeedijk

In de Belgische kustgemeente De Haan, bekend om haar Belle Epoque charme, zet het bestuur sterk in op duurzaamheid. Het gemeentebestuur ondertekende er het Burgemeestersconvenant, een engagement dat steden en gemeenten aangaan om hun CO2-uitstoot te verminderen en te investeren in hernieuwbare energie. De afgelopen jaren nam de stad al verschillende duurzame initiatieven waaronder de aanplanting van nieuw groen, de ontharding van de bodem en de installatie van laadpalen voor elektrische auto's. Een nieuwe stap in hun duurzaamheidsmissie is de overstap naar ledverlichting voor de openbare ruimtes. Hiervoor rekende het bestuur op de expertise van Schréder.

Energiezuinig en sfeervol

Op de zeedijk maakten de oude armaturen plaats voor 75 nieuwe STYLAGE-ledarmaturen van Schréder. De ledverlichting, gekend om zijn energie-efficiëntie en helderheid, wordt aangedreven door de LensoFlex®4 fotometrische motor en verzekert een uniforme verlichting van straten en pleinen. Dankzij deze technologie kunnen bewoners en bezoekers veilig en comfortabel van de avonduren in Belgische kustgemeente genieten, met een verminderd energieverbruik tot wel 50%. Bovendien maakt het op afstand bestuurbare Schréder EXEDRA-besturingssysteem het mogelijk voor de gemeente om de verlichting naar behoefte aan te passen, wat bijdraagt aan verdere energiebesparingen.

Esthetiek en duurzaamheid hand in hand

Het gemeentebestuur besteedde extra aandacht aan het ontwerp. In overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed koost het voor een armatuur die de historische 'Concessie' wijk complimenteert. De STYLAGE-armatuur, met haar karakteristieke 4-zijdige design en moderne uitstraling, brengt een sfeervolle ambiance naar de zeedijk.

De recycleerbare componenten van de armaturen, samen met de mogelijkheid om ledmotoren en elektrische componenten te vervangen, sluiten aan bij de circulaire economieprincipes, waardoor De Haan haar ecologische voetafdruk verkleint terwijl ze haar schoonheid behoudt. De Haan bewijst hierdoor nog maar eens dat duurzaamheid en esthetiek makkelijk te combineren valt, en toont hoe innovatie en erfgoed prachtig samen kunnen gaan.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:
Onze partners