De Médard familie: een viering van modulariteit

De award-winnende Médard van Modular Lighting Instruments kreeg er onlangs enkele nieuwe familieleden bij en breidde zo uit tot wat het nu is: een viering van modulariteit dat elk interieur to the next level brengt en ruimtes een bovennatuurlijke touch geeft.

 

Modular Lighting Instruments biedt architecten de mogelijkheid om met verschillende combinaties te spelen en hun eigen universum te creëren met de leden van de Médard familie. Track, Recessed of Surface Mounted, klein of groot, bureaulamp of spot: de originaliteit en flexibiliteit van de armaturen en verlichting kent geen grenzen.

De harde kern

Eerst wekte Modular L.I. de Médard 70 ceiling, track en bureaulampversie tot leven. Met z’n uiterst veelzijdige en verstelbare kop past deze armatuur in tal van interieurs: van high-end horeca tot retail- en kantoorruimtes. Médard is krachtig genoeg om objecten en oppervlaktes in de kamer te accentueren, als strakke tafellamp de werkplek te benadrukken of om een specifieke sfeer te creëren. En zo kwam de originele Médard familie tot leven. Door diens design en veelzijdigheid maakte de familie al snel een naam voor zichzelf in architecturale cirkels. Op deze manier paste de gracieuze Médard zich aan steeds meer verschillende ruimtes en stijlen aan.

De nieuwe leden

Door aan te tonen dat less more is, combineert Médard 42 functionaliteit en design voor de ultieme minimalistische look. Dankzij de 360° flexibiliteit kan de architect gemakkelijk de zachte straalhoek afstemmen op elke individuele ruimte. Architecten genoten al van de veelzijdigheid van de Médard-track, maar met de Médard 42 op de Pista 48V-track beschikken ze ook over een meer minimalistisch design en de flexibiliteit van de magnetische track rail zelf. Médard 70 Stretched opent eveneens nieuwe mogelijkheden voor plafondtoepassingen. Deze armatuur laat architecten spelen met verschillende hoogtes in adembenemende ruimtes met hoge plafonds. Beschikbaar in verschillende lengtes en met een enkele of dubbele Médard lamp.

De laatste toevoeging

Tot slot introduceert Modular L.I. de Médard Recessed, een spot met het typisch kenmerk van de Médard: de afgeronde rand. Ontwerp jouw eigen sterrenhemel op het plafond met een ensemble van Recessed spots. 

Deel dit artikel:
Onze partners