Decat plaatst prefab techniekenkokers Loop 5 Gent

Technische installaties die voorlopen op de ruwbouwfase? Het kan! In Gent stond Decat in voor de plaatsing van 21 unieke en volledig op maat gemaakte prefab kokers. En dat in één beweging.

The Loop 5, een totaalproject van Upgrade Estate, bestaat uit twee kantoorgebouwen, een gebouw met 45 appartementen voor kort verblijf en een theater. De vier gebouwen zullen omarmd worden door een buitenruimte met 10.000m² aan groen. Verder wordt er ook een koffiebar, eetgelegenheid en een ondergrondse parkeergarage voor 1.000 auto's voorzien. Het ontwerpteam van dienst is Bontinck Architecture and Engineering, in samenwerking met de landschapsarchitecten van Studio Basta, en met VK architects+engineers, part of Sweco als studiebureau. De oplevering van het project is voorzien voor eind 2023.

 

Prefab technische kokers

Decat voorzag ondertussen al enkele grootschalige projecten van prefab technische kokers waaronder The One (Blankenberge) en Brouwerij De Halve Maan (Brugge). Nu mogen ze daar ook The Loop 5 in Gent aan toevoegen. De voordelen zijn legio: een “plug & install”-systeem dat koppelt op alle eindproducten, minder transport van en naar de werf en tot wel 40% tijdwinst door hypersnelle installatie en montage. 

Ontdek meer in de video!

Bron: Decat
Deel dit artikel:
Onze partners