Design badkamermeubels van Duravit in gerenoveerd dijkhuis in Watervliet

De badkamers van een gerenoveerd dijkhuis in het Oost-Vlaamse Watervliet kregen een flinke update met de hoogwaardige producten van Duravit. De internationaal toonaangevende producent van designbadkamers voorzag beide kamers van een luxueuze wastafel en een chic toilet. De witte muren, vloeren en plafonds in combinatie met natuurlijke materialen maken de ruimtes aangenaam en sfeervol.

De hoofdbadkamer van het pand werd voorzien van een grote dubbele Vero wastafel en een toilet uit de Starck 3- serie. De ruimte werd optisch vergroot door te kiezen voor de kleur wit. Houten accessoires en rieten manden creëren highlights en onderstrepen de warme sfeer van de ruimte. In de kleinere gastenbadkamer werd dan weer gekozen voor een compacte variant van de Vero wastafel en wederom een wc uit de Starck 3- serie.

Harmonieuze verbinding

Het dijkhuis werd volledig gerenoveerd door architect Bart Lens en uitgebreid met een modern pand uit beton en staal, ingebouwd in de top van de dijk. Dat bijgebouw vloeit harmonieus over in het landschap en is vanaf de straatkant nauwelijks te zien. Een grote raamgevel aan de achterzijde van de aanbouw biedt een prachtig uitzicht over de omringende natuur. De “ondergrondse” constructie leent zich bovendien perfect voor eenvoudige warmteopslag.

Het interieur van beide woningdelen is een mix van hout, beton en wit- en grijstinten. Die combinatie zorgt voor een harmonieuze verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte van het gebouw. Het oorspronkelijke pand, gemoderniseerd met een witte gevel, herbergt twee eenvoudige en lichte slaapkamers. Het bijgebouw bevat de woonkamer, keuken en hoofdbadkamer.

Internationaal gerenommeerde designers

Duravit AG geniet internationale bekendheid. Het van oorsprong Duitse bedrijf staat voor innovaties op het gebied van origineel design, intelligent toegepaste techniek en de hoogste kwaliteit. In samenwerking met internationaal gerenommeerde designers zoals Philippe Starck, sieger design, Kurt Merki jr., Christian Werner, Matteo Thun en Cecilie Manz ontstaan unieke badkamers die de levenskwaliteit van haar gebruikers aanzienlijk verhogen. Het assortiment van Duravit omvat sanitair keramiek, badmeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douchetoiletten, armaturen en accessoires én installatiesystemen.

Deel dit artikel:
Onze partners