Designer maakt meubels van lijntekeningen

Jeong Greem, een designer uit Korea, brengt lijntekeningen tot leven met haar Mono-collectie. De atypische reeks bestaat onder meer uit kleurrijke zitbanken, tafels en stoelen die gemaakt zijn van silicone buizen.

De Koreaanse ontwerpster Jeong Greem heeft pas de Mono-collectie uitgebracht. Die naam heeft ze doelbewust gekozen, want elk meubelstuk bestaat uit slechts één enkele lijn. Greem maakte verschillende atypische meubels, die doen denken aan de kribbels die we verkrijgen als we tekenenen.

Kleurrijke draden

Mono bestaat uit een variatie aan stukken. Zo vind je niet enkel stoelen, maar ook tafels en banken in de reeks terug. Doordat slechts één enkele lijn de basis vormt van elk object zijn de mogelijkheden eindeloos.

Elk stuk is vervaardigt uit buizen van siliconen schuim. Die grondstof wordt meestal gebruikt om draden en afvoerleidingen af te schermen. De troef van het materiaal is zijn flexibiliteit en soepelheid. Greem speelde ermee en construeerde kronkelende, ritmische lijnen die doen denken aan draden. Dat in een kleurrijk jasje.

Wie fan is, mag binnenkort nog meer meubilair in dezelfde trant verwachten. Greem bekijkt momenteel namelijk of ze de buizen kan afdekken met verschillende materialen, zoals bont en fluweel.

Deel dit artikel:
Onze partners