Dial architects wint BBA-award New Way of Working

Donderdag 21 februari werden tijdens Batibouw de Belgian Building Awards uitgereikt. Nieuw in de prijzenkast was de interieuraward voor New Way of Working. Dial Architects ging met de prijs aan de haal voor de knappeĀ restauratie en renovatie van Kunstencentrum Vooruit.

Het oordeel van de jury klonk als volgt: \"De restauratie en renovatie van Kunstencentrum Vooruit in Gent is een langlopend project, dat voortvloeide uit het masterplan van Dial Architects. In een eerste fase stond de realisatie van een terras en extra evacuatietrappen op het programma. Fase 2 omvatte de transformatie van het voormalig COOP-warenhuis tot kantoorruimte, inclusief de inrichting van een fraai dakterras.\"

\"Het pand is ingesloten en had nood aan een uitgekiend concept om de ruimtelijkheid te behouden. De categorie New Way of Working focust op het samenbrengen van mensen en de creatie van aangename werkplekken. De jury was onder de indruk van de manier waarop de verdiepingen van dit kantoorgebouw met elkaar verbonden zijn.\"

De eervolle vermelding ging naar Ryhove Urban Factory, Gent (TRANS architectuur | stedenbouw). De andere genomineerden in de categorie New Way of Working waren het Bestuurs- en dienstencentrum in Sint-Gillis-Waas (Architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche) en Kruul in Leuven (DMOA architecten).

Deel dit artikel:
Onze partners