Dien nu je projecten in voor de 12e A+Awards van Architizer

Inschrijvingen zijn geopend voor de 12e jaarlijkse A+Awards van het internationale architectuurplatform Architizer. Architectuur- en ontwerpbureaus wereldwijd worden aangemoedigd om hun markantste projecten en portfolio's in te dienen. De winnaars zien hun projecten gepubliceerd in de volgende editie van "The World's Best Architecture" en verzekeren zich van een plek op de iconische A+List van toparchitectuurbureaus wereldwijd.

De prestigieuze Architizer A+Awards keren terug voor het 12e jaar met een hernieuwde missie. Dit jaar wil de wedstrijd de transformerende kracht van architectuur te verkennen aan de hand van het centrale thema "Rethinking What Architecture Can Be".

In wezen is architectonisch ontwerp nadenken over ruimte, of die ruimte nu een lege locatie is, een bestaand gebouw of een combinatie van beide. In het huidige klimaat is het heroverwegen van de status quo belangrijker dan ooit. Terwijl steden verdichten, de klimaatcrisis zich ontvouwt en onze omgeving kwetsbaarder wordt, worden architecten opgeroepen om de aard van het bouwen te heroverwegen, niet alleen voor vandaag of morgen, maar ver in de toekomst.

 

Nieuwe categorieën

Om dit thema te weerspiegelen, heeft Architizer voor de 12e A+Awards een reeks nieuwe categorieën in het leven geroepen, met de nadruk op hergebruik, vernieuwing en regeneratief ontwerp:

  • Sustainable Adaptive Reuse or Renovation Project
  • Architecture +Renewal
  • Residential and Commercial Adaptive Reuse Projects
  • Architecture +New Materials
  • Best Adaptive Reuse and Renovation Firm

Projecten indienen voor de A+Awards kun je via deze link.

Bron: Architizer
Deel dit artikel:
Onze partners