Doordachte daksystemen met Triflex

Bij daken spelen kleine details een grote rol en daarom heeft Triflex verschillende oplossingen voor het daksegment. Het is echter belangrijk dat deze oplossingen op de juiste manier worden aangebracht. Hiervoor heeft Triflex verschillende ‘Triflex Tools’ bedacht die hier goed bij kunnen helpen. Deze Triflex Tools zorgen voor gemak, efficiëntie en zijn een hulp om het gewenste eindresultaat te bereiken. In wat volgt worden de verschillende dakoplossingen en tools van Triflex uiteengezet.

Verschillende daksystemen

Daken stellen hoge eisen. Ze staan zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen. Triflex daksystemen geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Zo wordt er afgerekend met lekkage en waterschade. In wat volgt worden de verschillende daksystemen van Triflex overlopen.

ProDetail

ProDetail is een afdichtingsysteem dat geschikt is voor verschillende technische uitdagingen, bijvoorbeeld complexe constructies en gedetailleerde eisen. Het vloeibare materiaal omsluit elk dakdetail duurzaam als een tweede huid. Ook hoeken, opstanden en andere kritische details worden ondoordringbaar. Hoeken en opstanden kunnen afgewerkt worden mede dankzij de voorgevormde vliezen.

ProTect

ProTect is scheuroverbruggend afdichtingsysteem, geschikt voor onder andere industriële daken en groendaken. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden, zoals bijvoorbeeld temperatuurverschillen, chemicaliën en wortelgroei. Triflex ProTect biedt hiervoor een goede oplossing.

ProFibe

ProFibe is een afdichtingshars voor extra gedetailleerde applicaties en kleine technische voorzieningen op en in het dak. Van bouten en moeren tot kabeldoorvoeren: Triflex ProFibre sluit hermetisch af. 

ProThan

ProThan is een waterdicht afdichtingssysteem dat speciaal ontwikkeld is voor platte daken. Het garandeert een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen. ProThan kan bijvoorbeeld gebruikt worden op daken van ziekenhuizen, scholen of verpleeghuizen. Een variant, speciaal voor detailleringen, is de ProThan Detail.

ProSolar

Een gebouw draagt indirect bij aan de uitstoot van broeikasgassen en daarmee aan de opwarming van de aarde. Triflex is zich bewust van de huidige ecologische uitdagingen en heeft daarom een reflecterende en efficiënte dakbedekkingsoplossing ontwikkeld, namelijk de Triflex ProSolar. 

Voor meer informatie over doordachte daksystemen kan een beroep worden gedaan op de de Brochure Doordachte daksystemen van Triflex.

Bron: Triflex
Deel dit artikel:
Onze partners