Droogbouw met Fermacell® vloerelementen in elke situatie

Fermacell®, leverancier van gips- en cementplaten van James Hardie, heeft naast zijn gamma voor wanden en plafonds ook heel wat vloerelementen in het aanbod. Deze droogvloerelementen vormen een ideaal alternatief voor een natte cement- of kalkchape en brengen heel wat voordelen, eigenschappen en verschillende toepassingsmogelijkheden met zich mee. Of het nu gaat om het verbeteren van de geluidsisolatie, het toevoegen van vloerverwarming of het creëren van een stabiele ondergrond, Fermacell® heeft een geschikt vloerelement voor elke situatie.

De keuze voor droge vloersystemen in plaats van natte heeft veel te maken met de droogtijd, het gewicht en de vochtbelasting van het pand en de ruimtes tijdens de bouwfase. Bij natte vloeren nemen aanwezige materialen vocht op, wat leidt tot opzwellende en krimpende materialen en uiteindelijk tot krimpscheuren. Soms is een natte bouw niet eens mogelijk vanwege het gewicht, wat vooral een aandachtspunt is bij renovatie of transformatie.

Sterke eigenschappen

Fermacell® vloerelementen en vloerverwarmingssystemen van James Hardie vormen een hoogwaardig alternatief voor natte dekvloeren. Deze systemen zijn toepasbaar als droge dekvloer bij renovatie, verbouwingen van bestaande gebouwen en nieuwbouwprojecten. Fermacell® gipsvezelplaten, die de basis vormen voor deze vloerelementen en vloerverwarmingssystemen, zijn oneindig recyclebaar, waardoor ze de meest duurzame gipsvezelplaten op de markt zijn. Daarnaast zijn ze geluidswerend, brandwerend (30 of 60 min), stootvast en zwaar belastbaar.

Drie systemen met geringe opbouwhoogte

Een belangrijk pluspunt bij de toepassing van Fermacell® vloerelementen en Fermacell® gipsvezelplaten voor vloerverwarming is de geringe opbouwhoogte, ideaal voor oudere panden, vanaf slechts 25 mm. Het systeem creëert een zeer stabiele ondergrond, zelfs geschikt voor gietvloeren. Het droge Fermacell™ vloersysteem kent drie varianten voor het aanleggen van vloerverwarming:

  1. Infrezen van leidingen na het leggen van Fermacell® vloerelementen.
  2. Voorgefreesde Fermacell® Therm25™ vloerverwarmingselementen.
  3. Fermacell® vloerelementen plaatsen op de al aangebrachte leidingen.

Voor elke situatie een fermacell® vloerelement

De vloerelementen bestaan uit twee fabrieksmatig met elkaar verbonden gipsvezelplaten van 10 mm of 12,5 mm dikte. Fermacell® Vloerelementen zijn verkrijgbaar met verschillende onderlagen, zoals houtvezel, minerale wol, vilt en polystyreen. Dit maakt ze geschikt voor diverse omstandigheden en aanpasbaar aan specifieke projecteisen.

Bron: James Hardie
Deel dit artikel:
Onze partners