Duurzaam, eerlijk en minimalistisch appartement

In de Postwinningstraat in Genk creëerden architectenbureau Urban Dots Studio en interieurarchitect Geert Strobbe een minimalistisch, duurzaam appartement. De opdracht was duidelijk: het inrichten van een casco appartement in een gebouw van 4 wooneenheden.

materialen. De vormgeving werd herleid tot het minimum door bijvoorbeeld de toepassing van enkel verticale deurkasten zonder deuromlijstingen en een eenvormige materiaalkeuze.        

De bestaande technieken inpassen in de vraag van de klant, bleek de grootste uitdading. Geert Strobbe: “Het was niet evident om met de reeds voorziene technieken en de plaats daarvan een concept te creëren dat beantwoordt aan de vragen van de opdrachtgevers. Verder was ook zeker het connecteren van binnen en buiten een uitdaging.”

Strakke buitenschil

“Grote troeven zijn de situering van het gebouw zonder omgevingsinkijk en de strakke buitenschil (Spaanse natuursteen Bateige) die doorgetrokken wordt naar de binnenruimten”, gaat Geert Strobbe verder. “Evenals de toepassing van een minimalistisch kleurenpallet bij de gebruikte materialen en het feit dat alle ramen tot op vloerniveau zijn voorzien van glasplaten als balustrade, wat het contact binnen-buiten optimaliseert.  

Geweven vinyl

Voor de bekleding van slaap- en badkamervloeren werd gekozen voor geweven vinyl, terwijl in de leefruimte massieve, geoliede eiken planken pronken. De werkruimtes werden voorzien van een grijze rechthoekige tegelvloer. Alle deuren en verticale deurkasten zijn volledig uit gestratificeerde plaat vervaardigd, waardoor er geen extra schilderwerken nodig waren.

Deel dit artikel:
Onze partners