Duurzaam houten kantoorgebouw in Den Bosch met Zoontjens vloeren

In Den Bosch verrijst op dit moment een revolutionair en duurzaam kantoorgebouw, een initiatief van Campus Offices in samenwerking met HOLD. Deze ontwikkelaars staan bekend om hun vooruitstrevende kijk op full-service kantooromgevingen en duurzame bouw. Het project omvat een kantoorgebouw van 4.000 vierkante meter, dat niet alleen ruimte biedt aan moderne werkplekken maar ook de ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. Zoontjens werkt eraan mee.

Dit kantoorgebouw onderscheidt zich door zijn constructie volledig uit hout en prefab elementen, wat resulteert in een snelle oplevering en een lage CO2-impact. De locatie, Campus Hambaken, breidt uit met dit kantoorgebouw dat inspeelt op de vraag naar nieuwe generatie werkplekken die niet alleen effectiviteit bevorderen, maar ook aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.

Samenwerking met Zoontjens voor duurzame binnenvloeren

Een belangrijk aspect van dit project is de samenwerking met Zoontjens, specialist in vloersystemen. Eva de Wit van HOLD benadrukt hoe deze samenwerking het gebouw verder verduurzaamt: door te kiezen voor tegels in plaats van traditionele gegoten vloeren, wordt het mogelijk het gebouw in de toekomst eenvoudig te demonteren en de materialen te hergebruiken.

Geluidsdemping en akoestiek met het Dreen®Magna Systeem

De akoestiek in het gebouw wordt aangepakt met het innovatieve Dreen®Magna systeem van Zoontjens. Stephan van Berkel, manager Dakservice bij Zoontjens, licht toe: “Ons systeem is niet alleen demontabel en circulair, het biedt ook uitstekende geluidsdemping.” Na succesvolle tests bij TNO wordt dit systeem geïmplementeerd, ideaal voor locaties met beperkte hoogte en minimale oplegpunten.

Toekomstige ontwikkelingen en oplevering

De aanleg van de vloeren start binnen enkele weken, met een geplande oplevering van het gebouw eind 2024. Dit project belooft een voorbeeld te worden van duurzame bouw en innovatief design in de hedendaagse kantoorarchitectuur.

Bron: Zoontjens
Deel dit artikel:
Onze partners