Duurzame uitbreiding Truiense bedrijf weerspiegelt focus op innovatie en verantwoord ondernemen (a2o architecten)

Globachem is een familiebedrijf dat zich heeft gepositioneerd als een belangrijke speler op de Europese markt voor gewasbescherming. Sinds de aanwerving van hun eerste werknemer in 2003 is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 100 medewerkers. Door deze groei werd het noodzakelijk hun kantoor in Sint-Truiden, dat oorspronkelijk plaats bood aan ongeveer 70 mensen, uit te breiden. In plaats van te kiezen voor een nieuw gebouw op een andere locatie, besloot Globachem te investeren in een uitbreiding van hun bestaande kantoor om ruimte te besparen en de ecologische impact te beperken. Het bedrijf ging daarvoor in zee met a2o architecten.

Het ontwerp van de uitbreiding benut de beschikbare ruimte optimaal. Het nieuwe volume, in de vorm van een balk, is boven en naast het bestaande kantoorgebouw geplaatst en wordt ondersteund door betonnen kolommen. Deze oplossing maakt een efficiënte uitbreiding mogelijk zonder de noodzaak van een geheel nieuw gebouw op een andere locatie. De gevel van het nieuwe deel, uitgevoerd in een combinatie van glas en geborsteld aluminium, zorgt voor een moderne uitstraling die naadloos aansluit bij de bestaande structuur.

Door binnen de huidige locatie uit te breiden, bespaart Globachem niet alleen ruimte, maar versterkt het ook hun marktpositie en onderstreept het hun inzet voor duurzaamheid en verantwoorde groei. Het nieuwe kantoor biedt niet alleen plaats aan meer medewerkers, maar weerspiegelt ook hun kernwaarden van innovatie en efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Bron: a2o architecten
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners