eCLIQ een perfecte oplossing voor World Trade Center Amsterdam

Het World Trade Center Amsterdam is een bruisende community van meer dan 300 bedrijven in het hart van de Amsterdamse Zuidas. De plek om te ondernemen, ontspannen, ontmoeten en inspiratie op te doen. Het is dan ook veel meer dan alleen kantoorruimte. ASSA ABLOY Opening Solutions beveiligde de deuren van het belangrijke gebouw.

Amsterdam WTC biedt haar huurders alles wat zij nodig hebben om zich te kunnen focussen op hun onderneming. Alle faciliteiten zijn aanwezig van kinderopvang tot sportschool en van IT tot stomerij. Een veilige werkomgeving is daarbij vanzelfsprekend.

Bekabeling niet nodig met ecliq

Sander Borggreve, Facilitair Manager bij het WTC Amsterdam: "Op een gegeven moment ontstond de behoefte om zo'n 1.000 deuren elektronisch te beheren en te beveiligen. Deze deuren van bekabelde toegangscontrole voorzien, zou een enorme klus en kostenpost worden. In plaats daarvan hebben we gekozen voor de eCLIQ oplossing." De ruim 1.000 deuren zijn voorzien van de mechatronische eCLIQ cilinders welke bediend worden met de programmeerbare eCLIQ sleutels. In de eCLIQ sleutels zit een batterij met een gemiddelde levensduur van 10 jaar.

Programmeerbare sleutels

Bij de security lodge is een Traka sleutelbeheersysteem geïnstalleerd. Hierin hangen alle eCLIQ sleutels. Alleen geautoriseerde medewerkers hebben hier toegang tot. Na autorisatie opent de deur en kunnen zij een sleutel uitnemen. Naast het Traka systeem hangt een eCLIQ wandprogrammeer apparaat. Na uitname van een sleutel voert men deze in bij het programmeerapparaat. Vervolgens wordt in luttele secondes de sleutel voorzien van de benodigde toegangsrechten.

D&B The Facility Group regelt de beveiliging in de vorm van beveiligingsmedewerkers bij het WTC Amsterdam. Rutger Barendse is Manager Security: "Het eCLIQ systeem werkt in de praktijk heel prettig. Mijn medewerkers zijn erg tevreden over de werking van de sleutels."

Ideaal voor tijdelijke toegang verlenen

Dagelijks zijn er aannemers of onderhoudsdiensten in het WTC Amsterdam aan het werk die tijdelijk toegang tot bepaalde technische ruimten nodig hebben. Borggreve "Het tijdelijk gecontroleerd toegang verlenen aan derden is heel eenvoudig met het eCLIQ systeem. We kunnen de toegang voor een bepaalde tijdsduur instellen, maar we kunnen het ook op elk moment weer intrekken. "

Met het eCLIQ systeem heeft WTC Amsterdam naast controle ook inzichten gekregen over het deurgebruik en gebruikersstromen. Daar kan men op inspelen met onderhoud en gebruik om zo de 'total cost of ownership' te verlagen. Naast installatie is eCLIQ ook in gebruik een bijzonder kosteneffectieve oplossing.

Deel dit artikel:
Onze partners