Een beeld van de toekomst: de Londense skyline in 2026

De skyline van het Londense financial district, de City of London, zal er in 2026 heel anders uitzien: met dertien nieuwe wolkenkrabbers waarvan eentje zo’n 290 meter hoog zal zijn. Enkele gebouwen zijn nu al in aanbouw.

Deze visuele weergaves tonen een cluster van gebouwen voor het oostelijke stuk van de City waar al enkele iconische gebouwen samen staan. Denk maar aan het Leadenhall Building van Rogers Stirk Harbour + Partners, gekend als ‘The Cheesegrater’ of 20 St Mary Axe van Foster + Partners, gekend als ‘The Gherkin’.

Een van de gebouwen die er in 2026 bijkomt is 1 Underschaft. Een 289,9 meter hoge wolkenkrabber die ontworpen werd door Eric Parry Architects en de bijnaam ‘The Trellis’ krijgt. Voorlopig heeft de 278 meter hoge TwentyTwo tower door PLP Architecture nog geen bijnaam.

 

Zes openbare observatiedekken

Zes van de 13 wolkenkrabbers zullen een openbaar observatiedek krijgen. De TwentyTwo tower en 1 Underschaft zijn daar twee van. Verder ook nog:

  • 10 Fenchurch Street door Eric Parry Architects (85 meter)
  • 6-8 Bishopsgate door WilkinsonEyre (185 meter)
  • 1 Leadenhall Street door Make Architects (182,7 meter)
  • 2-3 Finsbury Avenue van Arup

De zeven andere wolkenkrabbers zijn:

Volgens Chris Hayward, voorzitter van de planningscommissie bij de City of Londen Corporation, is het nog nooit eerder voorgekomen dat er zoveel tegelijk gebouwd werd. Hij verwacht dat er de volgende 30 jaar zo’n 100 000 kantoren zullen moeten bijkomen voor het stijgend aantal werknemers in de City.

Bron: Dezeen
Deel dit artikel:
Onze partners