Een frisse wind met de duurzame ventilatie van Stiebel Eltron

Om naar een klimaatneutrale toekomst te evolueren, en om hoge stookkosten te vermijden, worden woningen steeds beter geïsoleerd. Toch brengt dit verbeterde isolatieproces ook nieuwe uitdagingen met zich mee: vocht, schimmels en CO2. Deze gevolgen kunnen leiden tot luchtwegproblemen, duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. De cruciale rol van ventilatie in het handhaven van een gezond binnenklimaat wordt nu meer dan ooit erkend. Maar hoe concurreert dit met de behoefte aan isolatie? Het openen van ramen en deuren lijkt tegenstrijdig in een goed geïsoleerde woning. Stiebel Eltron biedt een innovatieve oplossing met zijn ventilatiesystemen met warmte-recuperatie, ook bekend als D-systemen.

Om het ganse jaar door te genieten van gezonde en verse lucht biedt Stiebel Eltron geavanceerde ventilatiesystemen met Hepa filters aan. Deze filters verwijderen alle onzuiverheden zoals pollen en bacteriën uit de lucht. Hierdoor kunnen deze niet meer blijven rondcirculeren in de woning. Dit verlaagt de kans op gezondheidsproblemen. Dankzij het doordachte design is het vervangen van filters kinderspel.

Gezondheidsrisico's

Een overmaat aan CO2, koolstofdioxide, zorgt ervoor dat de hoeveelheid zuurstof in de woning onderdrukt wordt. Dit leidt tot duizeligheid, hoofdpijn of zelfs ergere gevolgen. Door te ventileren zorg je voor een perfect evenwicht aan CO2 en zuurstof in de woning.

Naast schimmelvorming kan een ongezonde vochtigheidsgraad leiden tot verschillende gezondheidsrisico's zoals prikkelende ogen, vermoeidheid of een schorre keel. De enthalpie-variant van Stiebel Eltron zorgt voor het handhaven van een optimale vochtigheidsgraad in huis.

kwalitatief vochtafvoer

Stiebel Eltron deed een grondig onderzoek in de markt om een efficiënte vochtafvoer te garanderen. Wanneer de overmaat aan vocht niet afgevoerd kan worden, zuigt de ventilator het vocht aan en slingert het rond in het toestel. Dit resulteert in desastreuze gevolgen en hoge herstelkosten indien het water in contact komt met de elektrische componenten. De fabrikant ontwikkelde daarom met verhoogde inspanning de afvoer van het toestel. De nieuwe VRC-W (E) Premium hebben een speciale afvoer die het water kan afvoeren in elke situatie. Hierdoor verkleint de kans op defecten door rondslingerend water waardoor je op je beide oren kan slapen tijdens het ventileren van je woning.

Links/Rechts Ombouwen

Bij het ontwerp van de VRC-W (E) Premium besteedde Stiebel Eltron extra aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid voor de eindklant en de installateur. Dit zorgt ervoor dat, na installatie, je nog steeds het systeem links of rechts kan ombouwen, zelfs wanneer het toestel aan de wand bevestigd is. Hierdoor verlies je geen tijd en kan het project steeds op tijd opgeleverd worden.

flexibiliteit voorop

's Avonds knus in de zetel zitten, gezellig samen tafelen of een warme douche nemen. Het zijn allemaal zaken die we liever doen in een comfortabel warme woning. Stiebel Eltron kiest daarom voor het ventilatie D-systeem waarbij de warmte van afgevoerde lucht wordt benut om binnenkomende lucht voor te verwarmen. Hierdoor blijven temperatuurschommelingen minimaal, zonder extra stookkosten.

Daarnaast kan je het ventilatiesysteem eenvoudig aanpassen aan de situatie via de intuïtieve app. Bezit u ook een warmtepomp van Stiebel Eltron? Beheer beide systemen vanuit dezelfde applicatie voor een geïntegreerde aanpak.

Verplaatsbaar Bedieningspaneel met Geïntegreerde CO2-sensor

Het verplaatsbare HMI bedieningscontrole van Stiebel Eltron, uitgerust met een geïntegreerde CO2-sensor, biedt nog nauwkeurigere vraaggestuurde ventilatie. Met twee bevestigingsplaatsen voor het bedieningspaneel kan ventilatie nauwkeurig worden afgestemd op specifieke behoeften.

Kortom, Stiebel Eltron biedt niet alleen ventilatiesystemen maar een holistische oplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Bron: Stiebel Eltron
Deel dit artikel:
Onze partners