Een nieuwe vleugel met genereuze ontmoetingsruimte voor zorgresidentie ‘Het Molenhof’ (AST77)

Zorgcentrum ‘Het Molenhof’ is een residentie met 90 assistentiewoningen, gelegen in een rustige woonwijk in Heverlee, aan de rand van de stad Leuven. Twee jaar geleden zijn de werken gestart voor een uitbreiding van het gebouw, ontworpen door het architectenbureau AST77 en goed voor 34 bijkomende flats en een ontmoetingsruimte. Die centrale ontmoetingsruimte is nu klaar. Nog even en de bewoners kunnen genieten van deze prachtige drie verdiepingen hoge binnen/buitenruimte.

De nieuwe vleugel van ‘Het Molenhof’ zal helemaal autonoom kunnen fungeren. De nieuwe 34 moderne assistentiewoningen zijn volledig aangepast aan de normen voor ouderenvoorzieningen van vandaag. Om de functies uit de afgebroken bijbouw een nieuwe plaats te geven, zal een nieuwe vrijstaande bijbouw worden opgetrokken voor fietsenstalplaatsen, bergruimte en atelier.

Aan de zijde van de Naamsesteenweg komt een nieuwbouw met op het gelijkvloers één of twee kantoorfuncties. De verdiepingen worden ingericht als appartementen. Deze appartementen staan volledig autonoom van de Service Residentie. Het aanpalende arbeidershuis, waarvan de straatgevel en dakspant erkent zijn als bouwkundig erfgoed, wordt mee in het ontwerp van de appartementen opgenomen.

Het gebied van ‘Het Molenhof’ moet zo toegankelijk mogelijk worden voor het oudere doelpubliek. Daarom is de verbinding met de Naamsesteenweg verbeterd. Parkings en tuinen worden aangepast en ‘duurzaam’ heraangelegd, waarbij de klemtoon zal liggen op een maximaal behoud en inrichting van groen. Zo bouwt ‘Het Molenhof’ verder aan een veilige en gezonde plaats waar het aangenaam vertoeven is, dicht bij het hart van de stad Leuven.

Bron: Het Molenhof & AST77
Deel dit artikel:
Onze partners