Een zonneluifel in hout: elegante oplossing tegen invallend zonlicht

Een houten zonneluifel fungeert als een vorm van externe zonwering voor woningen. Het bestaat uit houten lamellen die aan de gevel worden bevestigd. Deze lamellen kunnen al dan niet beweegbaar zijn en helpen bij het creëren van een comfortabel binnenklimaat tijdens warme zomerdagen. Dit biedt een ecologisch alternatief voor het gebruik van airconditioning. Carpentier ontwerpt en vervaardigt houten zonneluifels op maat van uw project om aan de gevel te monteren.

Keuze aan de klant

Een houten zonneluifel kan worden aangepast aan de behoeften van een specifiek project. Carpentier ontwerpt en produceert houten zonneluifels met onder andere de HOTwood essen houtsoort. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en de afmetingen die moeten worden overbrugd, kunnen ook houten staanders met dezelfde houtsoort en afwerking worden geleverd. De keuze tussen een natuurlijke uitstraling of een opvallende zwarte zonneluifel met olielaag of verbrande afwerking is aan de klant.

Vergrijzen 

Bij het kiezen van een houten lamelzonwering met een natuurlijke uitstraling wordt aangeraden om de houten zonneluifel vooraf te laten vergrijzen. Dit zorgt ervoor dat het hout direct een vergrijsde uitstraling heeft, zonder zorgen over ongelijke verkleuring van de lamellen.

Deel dit artikel:
Onze partners