Eenvoudige en betrouwbare draadloze Smart Lighting voor scholen

Opple Lighting biedt met Smart Lighting systeem eenvoudige dynamische verlichting aan voor diverse toepassingen, inclusief scholen. Deze verlichting draagt bij aan een optimale leeromgeving en een duurzame toekomst voor scholen. Dankzij het draadloze systeem, gebaseerd op Bluetooth Sig Mesh-technologie, brengt de verlichting ook heel wat voordelen met zich mee zoals verhoogde leerprestaties, energie-efficiëntie en verbeterd welzijn voor leerlingen.

Het Smart Lighting systeem van Opple Lighting beschikt over de Bluetooth Sig Mesh-technologie. Dit systeem is stabiel en betrouwbaar, zonder de complexiteit van routerinstallaties en zonder risico op uitval door routerproblemen. De data worden rechtstreeks over de drivers gestuurd, waardoor de afstand geen beperkende factor meer vormt. Dit garandeert een consistente en betrouwbare communicatie, wat resulteert in een foutloze en efficiënte verlichtingservaring. Dankzij deze technologie kunnen scholen vertrouwen op een verlichtingssysteem dat perfect aansluit bij hun behoeften.

Eenvoudige en draadloze technologie

Smart Lighting onderscheidt zich door zijn eenvoud en draadloze technologie. Het systeem vereist geen extra bedrading of hoge servicekosten en is volledig draadloos en betrouwbaar.

Verbeterde academische prestaties

Smart Lighting biedt tal van voordelen voor scholen. Ten eerste verhoogt het de leerprestaties doordat de verlichting aangepast kan worden aan verschillende lesactiviteiten, zoals presentaties, groepswerk of individuele studietijd. Dit bevordert een dynamische leeromgeving en verbetert de academische prestaties van leerlingen. Daarnaast zorgt de energie-efficiëntie van het systeem voor aanzienlijke kostenbesparingen. Geavanceerde aanwezigheidssensoren passen de verlichting automatisch aan op basis van de activiteit in de ruimte, waardoor energie wordt bespaard wanneer ruimtes niet in gebruik zijn. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst door de ecologische voetafdruk van de school te verminderen.

Een ander voordeel is het comfort dat Smart Lighting biedt. Dankzij daglichtregeling wordt de verlichting aangepast aan het natuurlijke lichtniveau, wat vermoeidheid vermindert en het welzijn van leerlingen bevordert. Door de verlichting te synchroniseren met het natuurlijke daglicht, ontstaat een harmonieus en comfortabel verlichtingsniveau gedurende de dag, wat de alertheid en productiviteit van leerlingen ten goede komt. Bovendien is Human Centric Lighting (HCL) geïntegreerd in het systeem, wat het natuurlijke ritme van het menselijk lichaam ondersteunt en een positief effect heeft op de concentratie en het welzijn van leerlingen. HCL past de kleurtemperatuur en helderheid van de verlichting aan gedurende de dag, wat resulteert in een natuurlijkere en gezondere leeromgeving.

Duurzame ledverlichting

Ledverlichting staat bekend om zijn duurzaamheid en Smart Lighting maakt hier optimaal gebruik van. Ledlampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele lampen, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijker omdat ze geen schadelijke stoffen zoals kwik bevatten. Dit maakt ze veiliger om te produceren en te gebruiken, en vermindert het risico op vervuiling bij verwijdering.

Bovendien produceren dit soort lampen weinig warmte, wat niet alleen het brandgevaar vermindert, maar ook helpt om energie te besparen in ruimtes waar airconditioning nodig is. Ledverlichting bied ook directe aan/uit-functionaliteit, wat betekent dat ze snel aan- en uitgeschakeld kunnen worden zonder de levensduur of lichtkwaliteit te beïnvloeden.

van nieuwbouw tot renovatie

De slimme verlichting van Opple Lighting is ideaal voor zowel nieuwbouw als renovaties. Het biedt aanzienlijke voordelen zoals lagere energiekosten, een modernere uitstraling, verbeterde flexibiliteit en controle over de verlichting, en de mogelijkheid om te integreren met slimme huisautomatiseringssystemen. Bovendien kan de installatie van Smart Lighting sneller en eenvoudiger zijn dan bij traditionele dynamische verlichting, wat de verstoring tijdens renovatiewerkzaamheden vermindert.

Smart Lighting is al succesvol toegepast in verschillende scholen en bedrijven. Voorbeelden van scholen zijn GO Mortsel en Drievuldigheidscollege Leuven. Daarnaast kiezen ook bedrijven zoals Proximus en Indigo parking voor het Smart Lighting systeem.

Bediening via smartphone of via smart connect box

Het systeem biedt twee krachtige bedieningsopties: een intuïtieve smartphone-app voor lokaal niveau en de Smart Connect Box voor meer geavanceerde en gecentraliseerde controle. Met de Smart Connect Box kunnen gebruikers energiegrafieken aflezen, bezettingsgraden in de leslokalen analyseren en schakelaars programmeren om het licht in het hele gebouw uit te schakelen.

Opple Lighting mocht tijdens 5 verschillende Archilunches bij DENC-STUDIO, Architects in Motion, archipelago en BINST ARCHITECTS uitleg geven over Smart Lighting. Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijk gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: Opple Lighting
Deel dit artikel:
Onze partners