Elevate-afdichting voor woonzorgcentrum Welvaart in Kapellen

Woonzorgcentrum Welvaart in Kapellen maakt deel uit van WoonZorgCollectief, een samenwerkingsverband tussen tien woon- en zorgcentra voor ouderen in de provincie Antwerpen. Sinds 2022 kunnen de bewoners van WZC Welvaart van hun oude dag genieten in gloednieuwe gebouwen. Voor het ‘dak boven hun hoofd’ schakelde hoofdaannemer Hooyberghs Dakrubbercentrale in. En dat was geen toeval, want dit Antwerpse dakdekkersbedrijf heeft ondertussen 27 jaar ervaring met de EPDM-membranen van Elevate.

Nieuwbouw op oude site

In Kapellen werd het verouderde woonzorgcentrum Welvaart eerst afgebroken en daarna integraal vervangen door een nieuw gebouw met alle moderne voorzieningen en comfort. Uiteraard beantwoordt deze nieuwbouw ook aan alle hedendaagse isolatie-eisen.

Voor de afdichting van het 6.400m2 grote dak werd gekozen voor RubberGard LSFR EPDM van Elevate. Om het dak te isoleren werd gekozen voor PIR-isolatieplaten omwille van hun uitstekende isolerende eigenschappen en omdat ze perfect compatibel zijn met RubberGard EPDM. De EPDM-membranen werden volvlakkig verkleefd op de onderliggende dakisolatie, waardoor een weerbestendig en duurzaam dakafdichtingssysteem ontstond.

Dakrubbercentrale en Elevate: 27 jaar en still counting…

Het dak van het woonzorgcentrum werd door Dakrubbercentrale (DRC) uit Antwerpen afgedicht met het dakafdichtingsmembraan RubberGard LSFR EPDM. Dat Algemene Bouwonderneming Hooyberghs (onderdeel van B&R Bouwgroep) voor de dakafdichting samenwerkte met DRC was allerminst een gok. Het Antwerpse dakdekkersbedrijf was 27 jaar geleden namelijk de allereerste Master Contractor van Elevate in België.

Door de jaren heen zijn de dakdekkers van DRC dan ook uitgegroeid tot echte specialisten in de afdichting van platte daken met EPDM. Jarenlange ervaring, doorgedreven productkennis en tal van opleidingen en bijscholingen zorgen telkens opnieuw voor een duurzame waterdichting, een snelle installatietijd en een onberispelijke afwerking. En dat was voor de dakbedekking van WZC Welvaart niet anders.

Bron: Elevate
Deel dit artikel:
Onze partners