Elevate zorgt voor Europese primeur bij Bally NV in Asse

In een distributiemagazijn van Bally NV in Asse worden diverse soorten goederen opgeslagen. Recent wees een uitgebreide analyse van het dakoppervlak van dit gebouw uit de jaren 70 op verschillende lekkagepunten. Voor de dakrenovatie ging de voorkeur uit naar de zelfklevende RubberGard EPDM SA oplossing van Elevate, omwille van de hoge plaatsingssnelheid. De Europese primeur was voor Dakrubbercentrale die het project in Asse mocht uitvoeren.

Het industriegebouw heeft een dakoppervlakte van 4.000 m² en is voorzien van diverse lichtkoepels. Tot voor kort was het dak bedekt met een bitumineuze afdichting. Door lekkages, her en der verspreid over het plat dak, besloten de zaakvoerders van dit bedrijf het advies van een gespecialiseerd dakafdichtingsbedrijf in te winnen. Zo kwamen ze terecht bij de firma Dakrubbercentrale, een Antwerps bedrijf dat een 50-tal medewerkers telt.

Om de toestand van het dak correct in te schatten, ging deze Master Contractor van Elevate over tot een inspectie van het dak. Na een grondige controle, in aanwezigheid van specialisten van Elevate, werd het gebouw bijkomend ingemeten door middel van de nieuwste generatie drone, voorzien van specifieke software. Met als resultaat een zeer nauwkeurige opmeting die als basis werd gebruikt voor de verdere optimalisatie van de berekeningen.

Europese primeur

Er werd geopteerd om de bestaande dakbedekking te behouden, daarbovenop een houten beplating te voorzien als scheidingslaag en vervolgens RubberGard EPDM SA van Elevate aan te brengen.

“Deze eenlaagse, zelfklevende, oplossing van Elevate kan namelijk significant (2 tot 3 maal) sneller worden geïnstalleerd dan de klassieke, verlijmde EPDM-daksystemen”, aldus Jens Breynaert, Technical Project Engineer bij Building & Roof Management – officiële Elevate vertegenwoordiger in Benelux.

“Elevate lanceerde RubberGard EPDM SA reeds enkele jaren geleden op de Amerikaanse markt. Vorig jaar werd ze, voor het eerst in Europa en in de Benelux, toegepast. Deze primeur was voor de firma Dakrubbercentrale die het project bij Bally NV mocht uitvoeren.“

Solventvrij en dus duurzaam

"Bij deze nieuwe producttoepassing wordt geen gebruik gemaakt van primer of lijm voor de plaatsing van de EPDM-folie in het dakvlak. Er komen dus geen solventen vrij wat bijdraagt tot de duurzaamheid van het product. De zelfklevende oplossing zorgt ervoor dat bij de plaatsing enkel de wegtrekfolie moet worden verwijderd”, aldus Breynaert. In het kader van de lancering van RubberGard EPDM SA voorzag het Technisch Departement van Elevate uitgebreide assistentie bij de opstart en tijdens de uitvoering van de dakwerkzaamheden.

Bron: Elevate
Deel dit artikel:
Onze partners