ERCO transformeert ontmoetingscentrum De Lelie met licht

In april 2024 vierde Geraardsbergen de opening van het ontmoetingscentrum De Lelie dat zich situeert op de voormalige site van het administratief centrum, de politie, brandweer en het jeugdcentrum. Dit multifunctionele complex huisvest de bibliotheek, het stadsarchief en de administratie van verschillende stadsdiensten. ERCO Lighting stond in voor de verlichting van dit project.

Katarina Willem, lighting designer van ERCO Lighting België, ontwikkelde een uitgebreid lichtontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook functioneel en duurzaam.

De verlichtingsoplossingen van ERCO waren erop gericht om de verschillende ruimtes binnen het ontmoetingscentrum optimaal te bedienen:

  • Functionaliteit: het lichtontwerp ondersteunt de activiteiten in de leesruimtes, studieplekken en gemeenschappelijke ruimtes effectief.
  • Flexibiliteit: de verlichting is aanpasbaar voor diverse evenementen zoals lezingen en workshops, wat essentieel is in een publieke ruimte.
  • Gebruikerscomfort en ergonomie: als centrale ontmoetingsplek is het comfort van de gebruikers prioritair, waarbij ergonomie een sleutelrol speelt in het ontwerp.
  • Duurzaamheid: de focus ligt op energie-efficiëntie met het gebruik van ledverlichting van ERCO, die een hoge lichtopbrengst levert tegen een laag vermogen.

JILLY ARMATUREN

Centraal in het lichtontwerp staan de Jilly armaturen van ERCO Lighting, bekend om hun vlakke behuizing en effectieve antiverblindingsraster. Deze armaturen combineren een hoog rendement met visueel comfort, waardoor ze ideaal zijn voor de dynamische omgeving van het ontmoetingscentrum. De Jilly armaturen zijn flexibel inzetbaar dankzij de montagemogelijkheden op spanningsrails, wat aanpasbare verlichtingsoplossingen biedt voor uiteenlopende activiteiten en gebruikersbehoeften.

De samenhangende uitstraling van het interieur wordt versterkt door het uniforme gebruik van dezelfde armaturen in diverse configuraties: opbouw, inbouw en op spanningsrails. Dit draagt bij aan een visueel aantrekkelijke en harmonieuze binnenruimte.

VERBINTENIS VAN DE STAD

De integratie van ERCO's geavanceerde verlichtingssystemen in ontmoetingscentrum De Lelie benadrukt de verbintenis van de stad Geraardsbergen om een functionele, comfortabele en esthetisch aantrekkelijke ruimte te bieden voor haar burgers. ERCO Lighting speelde een cruciale rol in het realiseren van een duurzaam en inspirerend centrum dat ontworpen is om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van een moderne gemeenschap.

Bron: ERCO
Deel dit artikel:
Onze partners