Eribel presenteert nieuwe psychiatrische deur (RC3+50) voor zorginstellingen

Deuren in de zorgsector moeten aan strikte eisen voldoen. Maar hoe bepaal je als zorginstelling welke deur voldoende weerstand biedt onder verschillende omstandigheden? Tot voor kort ontbrak het in de psychiatrie aan duidelijke richtlijnen, wat de noodzaak voor een gestandaardiseerde aanpak onderstreepte.

In psychiatrische afdelingen schreven de richtlijnen tot voor kort RC3-deuren voor. Deze deuren bleken echter vaak niet bestand tegen de agressie van patiënten. Na een incident waarbij een RC3-deur bezweek onder zware agressie, analyseerde Eribel in samenwerking met bevoegde instanties ter plaatse de situatie om tot een betere oplossing te komen.

Uit dit onderzoek bleek dat de RC3-deuren, ondanks correcte installatie, niet bestand waren tegen dynamische schokken. Dit leidde tot de ontwikkeling van de nieuwe RC3+50 deur, die niet alleen aan de standaard voldoet maar ook een hogere weerstand biedt tegen dynamische schokken en frequente aanvallen.

uitnodiging: ontdek de RC3+50 deur

Op vrijdag 18 oktober nodigt Eribel iedereen uit voor een exclusief evenement gericht op stakeholders in de psychiatrische sector. Tijdens dit evenement demonstreert de fabrikant de robuustheid van de nieuwe RC3+50 deur door middel van een dynamische schoktest die een patiëntenaanval simuleert. Daarnaast zal Eribel ook een brandproef (EI1 30) uitvoeren om de nieuwste brandwerende normen te demonstreren.

Daarnaast krijg je een exclusieve rondleiding door de productiehal en presenteren ze de huidige productlijnen voor de zorgsector. Dit geeft je de gelegenheid om van dichtbij te zien hoe de fabrikant bijdraagt aan de veiligheid binnen zorginstellingen. De voormiddag wordt afgesloten met een lichte lunch, waarbij je de kans krijgt om te netwerken met collega's uit de sector.

Praktische informatie

Agenda

  • 8u15 - 8u45: ontvangst bij Eribel
  • 9u00 - 9u30: dynamische schoktest van de RC3+50 deur
  • 9u45 - 10u30: Brandproef EI1 30 (akoestische draaideur)
  • 10u30 - 11u15: Rondleiding Eribel
  • 11u15 - 12u15: Presentatie van onze productgroepen voor de zorg
  • 12u15 - 13u30: Lichte lunch & netwerken

Locatie

Ambachtsweg 8 bus 1, 2310 Rijkevorsel

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met vrijdag 4 oktober via het inschrijvingsformulier of door een e-mail te sturen naar info@eribel.com.

Bron: Eribel
Deel dit artikel:
Onze partners