ÉTALÉ: een gloednieuwe toonplek voor Simon Saelaert en David Braeckman

In het hartje van Gent openden de Belgische designers en meubelmakers Simon Saelaert en David Braeckman (Ministry of Mass) op 18 december ÉTALÉ: een gloednieuwe toonplek waar ze elk hun nieuwste creaties tentoonstellen.

De designers - wiens ateliers aan elkaar grenzen maar die elk autonoom werk maken - wensen in eerste instantie aan het publiek te tonen waarmee ze bezig zijn, wat hen als makers boeit. Het is de ideale gelegenheid voor mensen om op een informele en persoonlijke manier kennis te maken met hun manier van werken, hun ontwerpen en hun objecten. In een latere fase zullen Saelaert en Braeckman ook andere ontwerpers uitnodigen om in ÉTALÉ in dialoog te gaan met hun werk.

Hoewel Braeckman en Saelaert verschillend werk maken, delen ze een gemeenschappelijke ideologie en een diepgaande interesse in ambacht. Hun weloverwogen ontwerpen en objecten in beperkte oplage zijn hedendaagse antwoorden op de huidige wegwerpmaatschappij. Ze spelen met technieken, materialen en vormen om aandacht te vragen voor handwerk, schoonheid, kwaliteit, details en duurzaamheid.

Uniek, exclusief en handgemaakt

Beide designers weigeren om mee te gaan in huidige trends. Ze willen geen voorgekauwde eenheidsworst waar inwisselbaarheid, massaproductie en kwantiteit heersen, maar unieke, exclusieve en handgemaakte objecten - van kleine hulpmiddelen tot grote meubelen - waar kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Hun ambachtelijke meubelen en objecten zijn gemaakt om meerdere generaties mee te gaan.

De stap om een toonplek te openen, is ook een antwoord op de moeilijke huidige periode, waar beurzen worden afgelast en evenementen worden uitgesteld. Vanuit de overtuiging dat een toon- en ontmoetingsplek de idee van korte keten en persoonlijk contact bevordert, openen Saelaert en Braeckman nu een plek waar ruimte is voor direct contact tussen designer en liefhebber, tussen maker en koper.

ÉTALÉ — Simon Saelaert & David Braeckman
Gebroeders Vandeveldestraat 15, 9000 Gent
Open van woensdag tot vrijdag, 12u - 17u30, en op afspraak
www.étalé.com

Deel dit artikel:
Onze partners