Ex Interiors licht interieur Triodos Bank toe in video: "Gewerkt als kunstenaar"

Het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank in het Nederlandse Zeist is in al zijn facetten circulair te noemen. Het bestaat uit circulaire materialen en verbindingen, werd circulair ontworpen en ook de ligging is circulair. RAU en Ex Interiors omarmden het integrale concept en in een video bespreken en tonen Odette Ex en Thomas Rau het verbluffende interieur.

\"In de opdracht voor Triodos Bank gaat het over de verbinding tussen hoofd en hart\", begint Odette Ex haar introductie. \"En zo kregen we een prachtige opdracht. Ik heb hier eigenlijk niet gewerkt als interieurarchitect, maar als kunstenaar. Terug naar de eigen bezieling en zwaar in contact met jezelf. Als je dan natuur, architectuur en interieur als vanzelf kan laten samensmelten, dan is dat wat je voelt in dit gebouw.\"

Thomas Rau looft de initiële vraag van Triodos Bank. \"Wat de vraag van Triodos Bank tien jaar geleden zo bijzonder maakte, was dat het een heel rijke vraag was. We zitten hier midden op een fantastisch landgoed en moesten dus rekening houden met de ecologische hoofdstructuur. De bank was dus ook heel erg gebaat bij een integraal proces. De vraag was niet alleen een gebouw, maar een gebouw, een interieur en een landschap dat als een geheel werd vormgegeven.

Alles over het interieur in bovenstaande video. Meer uitleg over het gebouw vind je hier.

Deel dit artikel:
Onze partners