EXPO. Tafelzetting #9 | fijn architectuur atelier (DE SINGEL, Antwerpen)

Het portfolio van het jonge Leuvense bureau fijn architectuur atelier – recent nog winnaar van de Private House Award op de Belgian Building Awards 2024 - getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor de omgang met gevonden elementen en structuren. Hun presentatie op het plein voor DE SINGEL is hier een veruitwendiging van. Tafelzetting #9 toont hoe een ontwerphouding voor particuliere woningen doorwerkt in eerste publieke opdrachten.

fijn architectuur atelier is het ontwerpbureau van Liesbeth Put, Peter-Jan Depreeuw en Jonas Van Molle. Ze werken het liefst in dialoog met bestaande situaties en contexten. Hun ingrepen zijn verfijnd en gevoelig, speels en verrassend, maar ook sober. Hun werk situeert zich op het raakvlak van architectuur, interieur en installatie.

 

In dialoog met gevonden elementen

Met hun Tafelzetting speelt fijn in op de verschillende lagen in de aanleg van het plein voor DE SINGEL. De tafels bepalen een nieuwe ruimte, in dialoog met gevonden elementen: de lichtinstallatie van Stéphane Beel en het snijpunt van plein en laan. De tentoonstellingsinstallatie vormt het verlengde van het werk dat de architecten tonen.

 

Vernissage

Op dinsdag 30 april 2024 opent de tentoonstelling Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier. Architecten Liesbeth Put, Peter-Jan Depreeuw en Jonas Van Molle geven in gesprek met reekscurator Petrus Kemme verdere toelichting bij het werk dat ze tentoonstellen. Aansluitend is er een receptie bij de tentoonstelling op het plein voor DE SINGEL, onderaan de helling richting Léon deSingel Café. Tickets reserveren kun je via deze link. De expo is daarna nog te bezichtigen tot 23 juni 2024.

 

Tafelzetting

Tafelzetting is een reeks tentoonstellingen over jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel, geproduceerd door het Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL. Elke editie stelt een jonge ontwerppraktijk zichzelf voor op het plein voor DE SINGEL. Ze doen dit met een kleurrijke set tafels die de tentoonstelling dragen en dienstdoen als straatmeubilair, telkens in een nieuwe opstelling.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners