Extremis zorgt voor intimiteit en samenhorigheid in Bar Bernard

Midden in de Vlaamse velden is het nieuwe bezoekerscentrum van Brouwerij St. Bernardus opgetrokken. Het ontwerp is naar de hand van architecte Marie Lecluyse. Wie na een rondleiding nog snakt naar de smaak van bier, kan terecht voor een hapje en een drankje in de bar op het dak.

‘Bar Bernard’: zo heet het brouwerijcafé pal op het dak van het kersverse bezoekerscentrum van Brouwerij St. Bernardus in Poperinge. Het ontwerp is naar de hand van architecte Marie Lecluyse en Extremis stond in voor de aankleding. De zitoplossingen zijn zo gekozen dat ze zorgen voor intimiteit en tegelijkertijd weinig plaats innemen.

Samenhorigheidsgevoel

Aangezien ‘Bar Bernard’ draait rond het concept food sharing, waar mensen een grote pot met eten delen, wil Extremis dat samenhorigheidsgevoel stimuleren. Zo zijn de witte Marina’s geschikt om met een grote groep samen te zitten. Het gaat om een combinatie van stoelen en banken, waar elke bezoeker een plekje naar zijn of haar voorkeur kan uitkiezen.

De Captain’s Chair is misschien wel de meest comfortabele en ergonomische stoel van ze allemaal. Het object heeft namelijk een brede schaalvormige rugleuning en ruime armleuningen. Dankzij de vorm wordt het regenwater via een gat in het ventilatiesysteem afgevoerd, waardoor het zitvlak altijd droog blijft. Aan de grote bar staan Tiki-barkrukken in minimalistische stijl.

Van loungeset tot ligbed

Wie in de schaduw wil vertoeven, neemt best plaats aan de zwart gekleurde Pantagruel-picknicktafels die onder de Inumbra-parasols staan. Op de tafels zelf staat een Lazy Susan, een draaibaar dienblad om voedsel op te delen. Voor degenen die vooral willen onthaasten, is de loungeset Sol+Luna's voorzien. De zithoek is compact, eigentijds en neutraal van kleur. Het biedt plaats aan zes personen en kan uitgeklapt worden tot een ligbed.

Tot slot eert Extremis de natuur rondom door de kleuren door te trekken naar de inrichting van het terras. De Bistroo’s, vervaardigt uit koperbruin, rietgroen en lichtblauw materiaal, kunnen zo in het landschap opgaan.

Deel dit artikel:
Onze partners