Fermacell® Therm25™: droogbouw vloerverwarming voor snelheid en gemak

James Hardie ontwierp de Fermacell® Therm25™ vloerverwarmingselementen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. Dit vloerverwarmingssysteem bestaat uit voorgefreesde gipsvezel vloerelementen waardoor zelf frezen niet meer nodig is. Praktisch in ontwerp en snel te verwerken, ideaal voor renovatieprojecten met houten vloeren en een lage inbouwhoogte, maar ook perfect voor nieuwbouw.

Het lage gewicht van Fermacell® Vloerelementen zorgt voor een geringe belasting van de vloer-plafondconstructie. De vloerverwarmingselementen zijn na 24 uur belastbaar, waardoor snel verder gegaan kan worden met de afwerking. Deze vloerelementen zijn geschikt als ondergrond voor een breed scala aan vloerafwerkingen, waardoor hedendaags woon- en werkcomfort in een handomdraai mogelijk is.

Verschillende opbouwvarianten

Dit vloerverwarmingssysteem biedt drie opbouwvarianten, afhankelijk van de situatie. Een tweede Fermacell® Gipsvezelplaat kan als extra laag boven of onder het Fermacell® Therm25™ vloerverwarmingselement worden gelijmd, of het systeem kan zonder extra plaat op een vlakke dragende ondergrond worden geïnstalleerd. De mogelijkheden zijn:

  • Optie 1: Bovenzijde met extra Fermacell® gipsvezelplaat, volvlaks verlijmd op het vloerverwarmingselement.
  • Optie 2: Fermacell® vloerverwarmingselement volvlaks verlijmd op Fermacell® gipsvezelplaat. Aan de onderzijde geëgaliseerd.
  • Optie 3: Fermacell® Therm25™ vloerverwarmingselement over de gehele vlakke en draagkrachtige ondervloer verlijmd en aan de bovenzijde geëgaliseerd.

Duurzaam en door-en-door getest

Gipsvezelplaten zijn bijzonder duurzaam, 100% recyclebaar en beschikken over een EPD (Environmental Product Declaration). Ze slaan zelfs CO2 op! Voor de productie van Fermacell® gipsvezelplaten worden uitsluitend natuurlijke en gerecyclede materialen gebruikt, die een positieve bijdrage leveren aan een gezond binnenklimaat.

Bron: James Hardie
Deel dit artikel:
Onze partners