Fermacell-vloerelementen sieren nieuwe VIP-ruimte Jan Breydelstadion

Afgelopen zomer gaf Club Brugge de bijna dertig jaar oude business seats en loges van het Jan Breydelstadion een metamorfose. De ruimte op de derde verdieping van de Westtribune kreeg een open VIP-ruimte met ruim 460 buitenzitjes. Om die nieuwe inrichting te kunnen realiseren, was eerst een brandwerende vloer nodig. Aannemer Tom Mauws vertrouwde daarvoor op de 2E22 vloerplaat van Fermacell.

Voetbal is sfeer. Om die beleving kracht bij te zetten, investeerde Club Brugge in een nieuwe VIP-zone voor het Jan Breydelstadion. De vernieuwde loges kregen een heel ander concept aangemeten: de seats verhuisden naar een verwarmde buitenruimte. Een glazen gevel scheidt deze buitenruimte van een grote open ruimte. De logehouders hebben hier elk een afgeschermde zone om met hun gasten te tafelen.

De inrichting van de nieuwe VIP-ruimte ging gepaard met ingrijpende verbouwingswerken. De derde verdieping van de Westtribune werd volledig gestript en vervolgens opnieuw aangekleed. Eén van de eerste stappen daarin was het plaatsen van een nieuwe dragende vloer in gipsvezelplaten van Fermacell. “De keuze viel op de vloerelementen van Fremacell omdat er een brandwerendheid van zestig minuten geëist was van de VIP-ruimte naar de onderliggende tribunes,” motiveert Hendrik Thys van Fermacell.

 

Droge vloeroplossing

De verbouwingswerken dienden volledig gerealiseerd te worden tijdens het tussenseizoen, een periode van amper twee maanden. “Dat was meteen de grootste uitdaging in dit project”, herinnert zich Tom Mauws. Zijn firma stond in voor het plaatsen van de nieuwe ondervloeren en de bouw van de nieuwe toog. “Op amper één maand tijd hebben we de circa 1.000 vierkante meter brandwerende vloer op de verdieping geplaatst. We vertrokken vanaf de bestaande houten ondervloer. Die hebben we eerst uitgevuld om een mooi vlakke basis te krijgen. Daarop hebben we vervolgens de vloerelementen geschroefd. In de ruimte bestemd voor de buitenseats hebben we ook de gradinen voor de stoeltjes uitgetimmmerd.”

Tom Mauws had verschillende redenen om voor Fermacell vloerelementen te kiezen. “De vloerelementen zijn niet alleen prijsgunstig, maar ze maken een droge vloeropbouw mogelijk. Daardoor is er geen tijdverlies omwille van te respecteren droogperiodes. De andere aannemers die heel talrijk op de werf actief waren, konden dus onmiddellijk op de geplaatste vloerelementen lopen om hun werkzaamheden te verrichten. En ook niet onbelangrijke: de vloer voldoet met een vrij geringe dikte al aan de opgelegde brandwerendheidseisen. Er werd 60 minuten gevraagd en dat kan al met een Fermacell vloerelement van 25mm dik. Dat is niet onbelangrijk, want zo blijven de platen nog voldoende licht en hanteerbaar om te plaatsen,” vertelt de aannemer.

 

Totaalpartner

Fermacell stelde zich op als een totaalpartner voor Tom Mauws. “In de offertefase hielp Fermacell mee in de prijszetting. En tijdens de opstartfase van de werf gaf iemand van Fermacell de nodige tips bij de plaatsing van de vloerelementen. Na de oplevering leverde Fermacell een attest af om te verklaren dat de vloer aan de opgelegde brandeisen voldoet.”

 

Over Fermacell vloerelementen

Het Fermacell-gamma bevat vloerelementen van 20 tot 45 mm dik. Gecombineerd met materialen als polystyreen hardschuim, vilt, houtvezelplaat of minerale wol bieden ze oplossingen voor specifieke uitdagingen: brandveiligheid, akoestiek, warmte-isolatie, …
De vloerelementen kunnen geplaatst worden op betonnen, houten of stalen vloerconstructies.

Deel dit artikel:
Onze partners