Flokk brengt ecologische en ergonomische bureaustoelen uit

Op vrijdag 18 oktober stelt Flokk, producent van ecologisch en ergonomisch kantoormeubilair, twee bureaustoelen voor in Plantentuin Meise.

Op vrijdag 18 oktober stelt het Scandinavische merk Flokk in de plantentuin van Meise twee nieuwe bureaustoelen voor, namelijk de RH New Logic en de HÅG Creed. De RH New Logic is een vernieuwde en verbeterde versie van de RH Logic stoel. Die werd ontworpen door de Noren Jonas Stokke en Øystein Austad. Flokk heeft vijf jaar lang aan de remake gewerkt en dat met input van ontwerpers en gebruikers van het oorspronkelijke model.

Milieuvriendelijk

De bureaustoel biedt een combinatie van comfort en ergonomie. Ook de gebruiksvriendelijkheid is verder geoptimaliseerd. In deze uitvoering zijn er nog meer instellingsmogelijkheden. Zo kan elk essentieel onderdeel aangepast worden op maat van de gebruiker.

De stoel is erop gemaakt om levenslang mee te gaan en gedurende zijn volledige levenscyclus een zo laag mogelijke impact op het milieu te hebben. De RH New Logic bestaat bijna volledig uit gerecycleerde materialen. Zo krijgen per stoel 145 shampooflessen, 635 blikjes en 19 afgedankte tafelmessen een nieuw leven. Ook zijn de individuele onderdelen te vervangen en er worden geen giftige stoffen gebruikt in de productie. 

Daarnaast werd ook de HÅG Creed in een nieuw jasje gestoken. Het model is een combinatie van twee reeds bestaande stoelen, waaronder de bestverkopende bureaustoel ooit in Scandinavië, de HÅG Credo/H04. De stoel is naar de hand van Peter Opsvik, de man die ook de alom bekende Tripp Trapp-kinderstoel ontwierp. De HÅG Credo stond in 1984 gekend als de eerste stoel waarvan de rugleuning niet enkel achterwaarts, maar ook voorwaarts meebeweegt met de gebruiker. Op die manier wordt de gebruiker aangemoedigd om zijn benen te bewegen terwijl hij werkt, waardoor hij meer energie en focus behoudt. 

De twee nieuwe modellen zijn volledig te personaliseren volgens smaak en specifieke behoeften. Consumenten kunnen bijvoorbeeld kiezen uit verschillende rugsteunen of armleuningen, maar ook uit een brede waaier aan verschillende stoffen en kleuren. Wie de voorstelling van de HÅG Creed en de RH New Logic graag wil bijwonen, kan terecht in Plantentuin Meise op vrijdag 18 oktober.

Deel dit artikel:
Onze partners