FOAMGLAS® Compactdak geschikt voor het isoleren van zwembaden en andere vochtige omgevingen

Op zoek naar isolatie voor daken van zwembaden en andere vochtige omgevingen? Dan kan FOAMGLAS® Compactdak de oplossing zijn.

Het isoleren van daken in vochtige omgevingen stelt hoge eisen aan de materialen. Vochtgerelateerde problemen komen vaak voor en kunnen zich reeds voordoen tijdens de installatiefase. Mechanische bevestigingen die niet goed sluiten kunnen lekken veroorzaken, een hoge dampdruk waardoor de isolatie opzwelt en vochtig wordt, of schade door belasting waardoor lekken ontstaan die vocht in de bouwschil brengen.

Met FOAMGLAS® Compactdak minimaliseert u deze risico's en creëert u een duurzame oplossing voor de hele levensduur van het gebouw. Bij een FOAMGLAS® Compactdak worden de cellulaire glasplaten rechtstreeks op de draagstructuur gelijmd en ook de voegen worden volledig verlijmd met warm bitumen of koudlijm:

  • Er is geen dampscherm nodig om de hoge dampdruk op te vangen
  • Geen mechanische bevestiging
  • FOAMGLAS® cellulair glasisolatie is bestand tegen een belasting van 600 kPa (~60 ton/vierkante meter) zonder te vervormen

FOAMGLAS® Compactdak is een duurzame isolatieoplossing die renovaties en schade aan het gebouw tot een minimum beperkt. De hoge druksterkte in combinatie met het feit dat het product niet vervormt en onbrandbaar is (klasse A1), biedt een zeer stabiele en goede basis voor zonnepanelen met ballast op het dak.

Deel dit artikel:
Onze partners