Formica brengt met nieuwe essendecors de natuur naar binnen

Formica® had al twee HPL essendecors, White Ash en Natural Ash van essenhout in haar Woods Collectie. Nu voegt het bedrijf daar drie nieuwe aan toe: de Pale Ash, Dark Ash en Aged Ash. Door het gebruik van essenhout worden niet alleen andere houtskleuren toegevoegd aan het gamma, maar wil Formica in minimalistische interieurprojecten ook de natuurlijke leefomgeving op een duurzame manier naar binnen brengen.

Essenhout is populair

In interieurontwerp wordt essenhout al decennialang gebruikt. Toch merken we tegenwoordig een toename in populariteit. Essenhout is een zeer bruikbare, eenvoudige houtsoort. Niet te grootschalig, niet te kleinschalig, wel een snelgroeiende aard waardoor het niet te veel schorstekening of knoesten heeft. Bovendien is het een lokale houtsoort, waardoor er een kleinere ecologische voetafdruk ontstaat. Bovendien zorgt de herkenbare lineaire nerf voor een natuurlijke stijl en kan essenhout worden gebruikt als veelzijdig visueel element in moderne binnenhuisprojecten voor meubilair, deuren, werkbladen of wandbekleding.

 

Duurzaam hout als kleurenpalet

Het ontwerpteam van Formica® wilde de belangrijkste vereisten voor succesvolle commerciële ruimtes achterhalen. Daarvoor raadpleegde ze Europese specialisten op het gebied van binnenhuisarchitectuur over het gebruik van hout in de binnenhuisarchitectuur. Na het verzamelen van feedback kwamen al snel twee belangrijke thema's naar voren. 

Ten eerste kon het kleurenpalet van de Woods-collectie worden uitgebreid. Volgens Nina Bailey, de Europese ontwerpverantwoordelijke voor Formica®, werd er vroeger gekozen voor één houtdecor dat eventueel gecombineerd werd met effen kleuren en andere producten. Vandaag ziet Bailey dat ontwerpers hout meer en meer gebruiken als een eigen kleurenpalet. Verschillende houtsoorten, of tinten van dezelfde soort, gebruiken in één ruimte blijkt een effectieve methode te zijn om originele en inspirerende omgevingen te creëren.  

Het belang van duurzaamheid kwam als tweede thema bovendrijven. Bailey noemt de vraag naar lokale boomsoorten. In bosgebieden bij ons is essenhout aanwezig. Van nature zijn we meer betrokken bij onze eigen natuurlijke omgeving, en mensen willen steeds vaker dat soort materialen in hun nabijheid hebben dan andere, eerder exotische houtsoorten.

 

Drie nieuwe essendecors in de Woods Collectie

Zo worden naast de bestaande drie nieuwe essendecors in de Formica® Woods Collectie, aangeboden:

  • De F1004 Pale Ash biedt een lichte, elegante keuze voor interieurtoepassingen.
  • De F8575 Dark Ash voor de nodige diepte voor ontwerpers die de licht-donker trend in hun ruimtes willen integreren.    
  •  De F8844 Aged Ash, een meer rustieke kleur die de duurzaamheid van het hardhout in de verf zet.
Bron: Formica
Deel dit artikel:
Onze partners