Formica’s nieuwe houtdecor ‘Birchply’ vormt een alternatief voor multiplex

Multiplex wordt vandaag, mede dankzij de trend van het Scandinavische minimalisme, op grote schaal gebruikt als wandbekleding, voor meubilair en zelfs voor verborgen opbergoplossingen. Toch heeft multiplex ook beperkingen. Zo laat het materiaal gemakkelijk gebruikssporen zien wanneer het wordt toegepast in drukbezochte ruimtes. Het is bovendien een instabiel product, wat de kans op kromtrekken vergroot. Formica speelt met zijn nieuwe High Pressure Laminate (HPL) collectie  ‘Birchply’ in op de vraag naar een materiaal dat de 'look and feel' van berkenmultiplex heeft, maar de duurzaamheidskenmerken van HPL.

Duurzamer materiaal

Het houtdecor is perfect is voor verschillende interieurtoepassingen. Beïnvloed door Scandinavisch design, gebruiken architecten steeds vaker zichtbare houtdecors in projecten, waarbij natuur en kleur worden gecombineerd. Berkenmultiplex is een materiaal dat vaak gebruikt wordt en hoewel het natuurlijke materiaal heel betaalbaar is, zal het niet zo duurzaam en hygiënisch zijn als HPL, wat een veel onderhoudsvriendelijker, slijt- en kleurvaster materiaal is.

 

Vijf verschillende kleurstellingen

De Birchply-collectie speelt in op de licht-donker-trend die zichtbaar is in alle elementen van design. Het is een breed toepasbare collectie waarvan Nina Bailey, de European Design Lead voor Formica, verwacht dat het vooral populair zal zijn in scholen, winkelinterieurs en kantooromgevingen.

De nieuwe serie Birchply-decoren van de Formica Group bestaat uit een patroon van geschild fineer, verkrijgbaar in vijf verschillende kleurstellingen. Omdat dit voor de Formica Group een nieuw houtdecor is, wilde het ontwerpteam iets bijzonder spannends doen, vertelt Bailey. “Door gepigmenteerde kleuren door het hout te laten lopen, hebben we twee decors, in Dark Sky Birchply en Green Slate Birchply, die in elke omgeving zullen opvallen. Deze decors combineren heel goed met onze nieuwe uni kleuren en maken een mooi ton sur ton effect.”

 

Bron: Formica
Deel dit artikel:
Onze partners