Fossil Stone als vloerbekleding in Schots designmuseum

Het Victoria & Albert Museum in Dundee - het eerste designmuseum in Schotland - opende zijn deuren in de zomer van 2018. Het indrukwekkende museumgebouw – goed voor een budget van ruim 80 miljoen Britse pond - is een architecturaal hoogstandje ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma. Voor de vloerbekleding koos de architect voor de Fossil Stone in Letano afwerking.

Uniek aan de plaatsing is het vrije lengte patroon variërend van 80 cm tot 100 cm, en een breedte van 30 cm. Voor de afwerking van de trappen werden maar liefst 400 treden in de Fossil Stone bekleed. In totaal leverde Kilkenny Limestone zo’n 30 m³ natuursteen voor dit omvangrijke project. 

Het bijzondere gebouw heeft een oppervlakte van 8.000 m², met 1.650 m² tentoonstellingsruimte, en is prachtig ingeplant aan de oever van de Schotse rivier de Tay. De buitenmuren bestaan uit een groot aantal horizontale panelen die een mooi lijnenspel creëren. Daardoor lijkt de vorm van het gebouw niet alleen op een boot maar refereert de structuur ook aan de nabijgelegen Schotse kliffen.

De 3 Kilkenny Limestone groeves (Ierland) maken deel uit van de Brachot-Hermant Group, waartoe Beltrami Natuursteen ook behoort. Deze internationale groepering focust zich voornamelijk op de ontginning en de productie van natuursteen . Samen investeren Beltrami en Brachot-Hermant continu in kennis en technologie en brengen ze samen meer dan 100 jaar ervaring en knowhow in natuursteen samen.

Deel dit artikel:
Onze partners