Frank Gehry onthult ontwerp voor Colburn Center in LA

Gehry Partners heeft zopas zijn ontwerp voorgesteld voor het Colburn Center in de Amerikaanse stad Los Angeles. Het project vormt een uitbreiding van de Colburn School, waar muzikanten en dansers worden opgeleid. Transparante volumes bieden voorbijgangers een blik op het leven op de campus.

Het Colburn Center is een 9.000 vierkante meter grote uitbreiding aan de overkant van de huidige campus van de Colburn School. De kern van het ontwerp is een concertzaal die de capaciteit van de school aanzienlijk zal verhogen. Een reeks klein- en grootschalige ruimtes voor voorstellingen en opleidingen is georiënteerd rond deze 1.000 zitjes tellende concertzaal.

“De nieuwe concerthal is een enorme zegen voor de muziekwereld van deze stad, en ik ben vereerd om er deel van uit te maken”, liet Frank Gehry optekenen over het project.

 

Transparantie

De concertzalen en opleidingsfaciliteiten bestaan  uit een reeks opake en transparante volumes, omsloten door een enorme publieke tuin. De grote concertzaal, vernoemd naar de sponsors Terri en Jerry Kohl, krijgt een akoestisch plafond gelijkend op wolken. Twee lichtkoepels brengen meer licht in de ruimte. Identiek in vorm aan de Walt Disney Concert Hall van Gehry vlakbij, zal het theater een orkestbak krijgen die aanpasbaar is voor verschillende soorten voorstellingen. Een reeks liften laat deze configuratie toe, met onder meer een methode om de orkestbak op te tillen, gebouwd voor 70 muzikanten.

De oostzijde van het complex bestaat geheel uit glas en herbergt de dansstudio’s, waarvan de grootste 100 toeschouwers kan ontvangen. “De glazen gevels bieden een raam op de schoonheid en het harde werk van een dansopleiding”, aldus de school.


Nog meer Gehry in de buurt

Het Colburn Center brengt het totale aantal projecten van Gehry in deze buurt op drie. De Grand-ontwikkeling voor gemengd gebruik wordt momenteel opgetrokken tegenover de Walt Disney Concert Hall, opgeleverd in 2009.

 

Bron: Dezeen
Deel dit artikel:
Onze partners