Fritz Hansen introduceert unieke editie van Grand Prix™- stoelen Arne Jacobsen

Het Deense designlabel Fritz Hansen presenteert met trots de Grand Prix™ Editions, een zorgvuldig samengestelde serie van zes iconische Grand Prix-stoelen van ontwerper Arne Jacobsen (1902-1971), uniek uitgevoerd in walnoothout en premium groen leer. Het internationaal geprezen ontwerp uit 1957 heeft een tijdloze uitstraling en blijft een gedurfd modern meesterwerk.

De Grand Prix™ Editions omvatten de originele volledig houten versie in transparant gelakt walnootfineer, voorzien van een bekleding in puur groen leer. Daarnaast zijn er twee volledig gestoffeerde edities met een chromen onderstel, beschikbaar met of zonder de nieuw ontwikkelde armleuningen. Ook is er een draaivoetmodel in chroom, volledig gestoffeerd en uitgerust met de nieuwe armleuningen.

Nieuwe functie voor de Grand Prix™

Voor het eerst zijn er op maat ontworpen armleuningen toegevoegd aan de Grand Prix™-stoel, in nauwe samenwerking met de familie Jacobsen. De armleuningen zijn zorgvuldig ontworpen om perfect in verhouding te staan tot de unieke vorm van de stoel, wat resulteert in een buitengewoon comfortabele zitervaring.

Puur leder in bosgroen

Het pure leder in diep bosgroen heeft een zachte textuur en een natuurlijke nerfstructuur, waarbij elk stuk een uniek oppervlak toont. Naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelt het materiaal een prachtig patina dat de natuurlijke schoonheid van het leer benadrukt. Al het leer dat in de Editions wordt gebruikt, is afkomstig van restmaterialen uit andere projecten, om verspilling te minimaliseren en verantwoord om te gaan met dit kostbare materiaal.

Bron: Fritz Hansen
Deel dit artikel:
Onze partners