Fritz Hansen pakt uit met varianten

Fritz Hansen lanceert nieuwe varianten van enkele klassiekers, onder andere van de bekende kinderstoel van Arne Jacobsen in warm eikenhout. De poten in chrome en de dynamische vorm van deze prachtige eiken stoel passen naadloos bij de klassieke Series 7TM, het populairste ontwerp uit de stoelenlijn van Fritz Hansen. De kinderstoel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

“We kozen voor eik omwille van zijn warme kleur en sterke doch neutrale look. Eikenhout wordt mooi oud en gaat perfect samen met een uitgebreid gamma materialen en kleuren van tafelbladen”, zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen. Net als de stoel in eikenhout, wordt de Series 7TM Junior ook gelanceerd in zwart essenhoutfineer met chromen poten. De schelp is gemaakt van onder druk gevormd fineer, terwijl het binnenste fineer is gemaakt van beukenhout met het Forest Stewardship Councel-certificaat (FSC).

In de winkels vanaf maart 2021.

Dot & High Dot

Fritz Hansen lanceert eveneens een nieuwe variant van één van de klassiekers, de barkrukken DotTM en High DotTM van Arne Jacobsen in geschuurd leder. Het zitvlak van de barkrukken voelt zacht aan en werd geschuurd. Het geschuurde leder vormt een prachtige combinatie met de chromen poten, die meer karakter en patina krijgen doorheen de tijd. De neutrale kleuren zijn een mooie aanvulling op warme en koele kleurenschema’s, waardoor de krukken een hedendaagse toets bieden aan alle ruimtes.

“We kozen de tint Lava aangezien het een complexe en neutrale kleur is, voor een mooi en subtiel resultaat – bovendien kan de tint perfect worden gecombineerd met verschillende materialen en omliggende kleuren”, zegt Christian Andresen. De DotTM en High DotTM zijn ook beschikbaar in lederen varianten in de kleuren Black Matt en Walnut. Deze originele ontwerpen zijn modern, minimalistisch en subtiel, waardoor ze zowel tijdloos als praktisch zijn. De krukken kunnen dienstdoen als zitplaats of handig van pas komen wanneer je plots extra zitplaatsen nodig hebt.

In de winkels vanaf mei 2021.

Poef

De iconische poef van Deens ontwerpster Cecilie Manz is nu beschikbaar in twee nieuwe weefpatronen. De gloednieuwe keperbinding is een hedendaagse interpretatie van de klassieke textielbekleding van wollen keperbinding, met kleuren geïnspireerd op mineralen, metalen en keramiek uit de Materials Collection van de Universiteit van Harvard.

De prachtige hallingdal-stof van Nanna Ditzel is op zijn beurt gemaakt van 70% wol en 30% viscose. De hoge kwaliteit van de wol biedt meer comfort, terwijl het viscose een kleine schittering en diepte creëert voor de prachtige kleuren. De tinten Vivid Indigo, Ultra-Marine en Black Linen maken van de nieuwste generatie van de bekende poef van Cecilie Manz een zacht en sterk element voor jouw interieur.

Deze poef is een echte favoriet in de designwereld en is een eerbetoon aan de vormen en schaduwen van Moeder Natuur. De aardtinten en organische rondingen vormen een subtiele referentie naar de kiezels en stenen langs rivieren en waterstromen. Met zijn tijdloze vorm en functie wordt iedere poef ontworpen als een creatieve zitplaats. Hij is prachtig op zichzelf of  je kan verschillende poefs met elkaar mixen en zo een gezellige en uitnodigende sfeer creëren in je ruimte.

In de winkels vanaf maart 2021.

Slide

Slide, een ontwerp van Karin Nakamura, is een sculpturaal opbergmeubel met een eenvoudige, ingetogen stijl. Hij wordt gelanceerd als het nieuwste accessoire uit de collectie van Fritz Hansen. Slide creëert een evenwicht tussen een klein opbergmeubel en prachtige sculpturale look. Het meubel is gemaakt van eenvoudige materialen zoals rookglas, handgemaakt beton, kurk en essenhout. Men zou kunnen zeggen dat de kleine spiegel en het opbergmeubel tot de klassieke shibui-stijl behoren - de Japanse term voor objecten die aantrekkelijk zijn omwille van hun soberheid en ingetogen karakter.

Slide is het resultaat van een samenwerking tussen Central St. Martens en Fritz Hansen, uit de tijd dat Christian Andresen, Head of Design van Fritz Hansen, Nakamura begeleidde. De jonge ontwerpster geeft toe dat ze zwaar werd beïnvloed door de less is more-aanpak van haar cultuur in haar ontwerpen. Terwijl haar Japanse roots leidde tot meer eenvoud, haalde Nakamura ook inspiratie uit het Deens design. Voornamelijk de collecties van Fritz Hansen, waarbij steeds de focus ligt op detail, maakten iets los bij haar. Bovendien was ze gefascineerd door het prachtige Scandinavische vakmanschap en zijn geschiedenis.

Tijdens de ontwerpfase van haar debuutproject met Fritz Hansen, wilde Nakamura het prachtige contrast tussen de materialen, zoals koud en warm, benadrukken. ”Ik wilde een eenvoudig opbergmeubel ontwerpen met een uniek karakter dat zich kan aanpassen aan zijn omgeving. Daarnaast is het evenwicht tussen de contrasterende materialen en de vorm ook zeer belangrijk voor het ontwerp — dat een zacht gevoel uitdrukt met de ronde hoeken, terwijl het materiaal zeer hard is,” verklaart de ontwerper.

Slide vormt als het ware een podium waarop de gebruikers hun geliefde bezittingen kunnen koesteren. Nakamura zegt zelf dat ze de inspiratie voor dit schuivend dienblad haalde uit haar observaties van mensen die hun meest dierbare bezittingen willen opbergen terwijl ze hen kunnen tentoonstellen. Daarom biedt het meubelstuk een unieke oplossing voor het bewaren en gelijktijdig tentoonstellen van spullen in een ontwerp dat vloeiend past bij iedere thuisomgeving.

In de winkels vanaf maart 2021.

Deel dit artikel:
Onze partners